Ελβετία: Κερδίζει έδαφος το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελβετία: Κερδίζει έδαφος το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας
Δοκιμάστηκε η μεταφορά ελβετικών φράγκων μεταξύ των τραπεζών της χώρας αλλά και η μεταφορά τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) και οι συνεργάτες της ανακοίνωσαν πως ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη δεύτερη φάση δοκιμών για την προώθηση του ψηφιακού νομίσματος προς χρήση στο εγχώριο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Στην τελευταία δοκιμή, που «έτρεξε» για 3 μέρες μέσα στον Δεκέμβριο του 2021, 5 μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, οι Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, Hypothekarbank και UBS, κατάφεραν επιτυχώς να «αφομοιώσουν» το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας στα συστήματα τους, όπως ανακοίνωσε η SNB.

Η δοκιμή περιελάμβανε μια σειρά τραπεζικών συναλλαγών, όπως η μεταφορά ελβετικών φράγκων μεταξύ των τραπεζών της χώρας αλλά και η μεταφορά τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το σχέδιο με την ονομασία Project Helvetica στοχεύσει στο να δοκιμάσει τις πρακτικές δυσκολίες και τα νομικά ζήτημα που ενδέχεται να προκύψουν από τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Παρ' ότι το σχέδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί συστημικό ακόμα, το τεστ δοκίμασε το εάν οι συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα μπορούν να γίνουν από επιχειρησιακής πλευράς. «Επέτρεψε στην SNB να κατανοήσει το πως η ασφάλεια που εγγυάται η κεντρική τράπεζα μπορεί να επεκταθεί στα ψηφιακά νομίσματα» ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της SNB, Αντρέα Μέχλερ.

Σημειώνεται πως δεν έχει οριστεί για την ώρα τρίτη φάση δοκιμής για το Project Helvetica, με την SNB και τις ιδιωτικές τράπεζες να σκοπεύουν να μελετήσουν τις πρώτες 2 φάσεις των δοκιμών προτού καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: Η κεντρική τράπεζα έτοιμη για λανσάρισμα ψηφιακού νομίσματος τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider