Ομάδα χάκερ υπεξαίρεσε σχεδόν 200 εκατ. δολάρια από ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομάδα χάκερ υπεξαίρεσε σχεδόν 200 εκατ. δολάρια από ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων
Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, καθώς ομάδα χάκερ κατάφερε να αποσπάσει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας 150 εκατ. - 200 εκατ. δολαρίων. από το ανταλλακτήριο BitMart

Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, καθώς ομάδα χάκερ κατάφερε να αποσπάσει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας 150 εκατ. - 200 εκατ. δολαρίων από το ανταλλακτήριο BitMart.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της PeckShield, μίας εταιρείας που εξειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας blockchain και ανάλυσης δεδομένων, η ομάδα των χάκερ απέσπασε περιουσιακά στοιχεία ύψους 200 εκατ. δολαρίων από σχεδόν 50 tokens, συμπεριλαμβανομένων των Binance Coin, Safemoon και Shiba Inu.

Από την πλευρά της, η BitMart έκανε λόγο για μία «μεγάλης κλίμακας παραβίαση», υποβαθμίζοντας ωστόσο την συνολική αξία των «κλοπιμαίων» κρυπτονομισμάτων στα 150 εκατ. δολάρια, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή των αναλήψεων μέχρι την διερεύνηση του περιστατικού.

«Τα "πορτοφόλια' που επηρεάστηκαν ήταν τα ETH hot wallet και BSC hot wallet», αναφέρει η BitMart σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «όλα τα άλλα "πορτοφόλια" μας είναι ασφαλή και αβλαβή». «Διεξάγεται ενδελεχής επανεξέταση των κανόνων ασφαλείας και θα κοινοποιούμε όλες τις σχετικές εξελίξεις», καταλήγει η ανακοίνωση της BitMart.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της Κίνας «μετακόμισε» στη Σιγκαπούρη

Στα 25 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX

gazzetta
gazzetta reader insider insider