Χίλαρι Κλίντον: Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρα έθνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χίλαρι Κλίντον: Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρα έθνη
Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την χρήση και την αξιοπιστία των κρυπτονομισμάτων έκρουσε η πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την χρήση και την αξιοπιστία των κρυπτονομισμάτων έκρουσε η πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υπογραμμίζοντας πως τα crypto είναι σε θέση να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρα έθνη και να υπονομεύσουν τα εθνικά νομίσματα.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum που πραγματοποιήθηκε στην Σιγκαπούρη, η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016 ανέφερε πως τα κράτη ανά τον κόσμο θα πρέπει να εξετάσουν το θέμα των κρυπτονομισμάτων, καθώς παρά το γεγονός πως παρέχουν την δυνατότητα για νέες συναλλαγές, εντούτοις είναι πιθανό να προκαλέσουν ευρύτερες αποσταθεροποιήσεις σε μία σειρά νευραλγικών τομέων για την παγκόσμια οικονομία και ασφάλεια.

«Ένα ακόμη πεδίο στο οποίο ελπίζω να αρχίσουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή τα κράτη είναι η άνοδος των κρυπτονομισμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον, υπογραμμίζοντας πως «η αποσταθεροποίηση που μπορούν να προκαλέσουν ξεκινάει από τα πολύ μικρά αλλά μπορεί να προχωρήσει πολύ περισσότερο».

Η πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στον κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει το δολάριο, σημειώνοντας πως η άνοδος των crypto ενδέχεται να υπονομεύσει τον ρόλο του αμερικανικού νομίσματος ως αποθεματικού νομίσματος.

Παράλληλα, η Κλίντον άσκησε κριτική στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι ανέπτυξε «έναν τεράστιο στρατό από χάκερ, οι οποίοι εξειδικεύονται στην παραπληροφόρηση και τις κυβερνοεπιθέσεις.

«Με την ολιγαρχική του παρέα έχει χρησιμοποιήσει πολλούς μη κρατικούς παράγοντες για προσωπικούς αλλά και εθνικιστικούς στόχους και νομίζω ότι αυτό συνιστά ολοένα και μεγαλύτερη απειλή», κατέληξε η Κλίντον, η οποία το 2016 είχε κατηγορήσει την Ρωσία πως παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στις οποίες είχε επικρατήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς μετονομάζεται από την Crypto.com, για 700 εκατ. δολάρια

Bitcoin: Σχεδόν μηδενικός πλέον ο συσχετισμός του με τις μετοχές τεχνολογίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider