JP Morgan: Η συμβολή των micro-ether futures και του metaverse στα πρόσφατα ρεκόρ του crypto

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Η συμβολή των micro-ether futures και του metaverse στα πρόσφατα ρεκόρ του crypto
Η τράπεζα εκτιμά πως ο ενθουσιασμός για το ethereum φαίνεται να είναι πιο θεμελιώδης, λόγω του ενθουσιασμού των επενδυτών για το metaverse και την εικονική πραγματικότητα μετά την ανακοίνωση του Facebook, καθώς αρκετές πλατφόρμες metaverse βασίζονται ήδη στην πλατφόρμα ethereum.

Την σημασία της ανακοίνωσης του αμερικανικού CME για έναρξη διαπραγμάτευσης σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης micro ether, με μέγεθος συμβολαίου στο 1/10 ενός ether, αναδεικνύει σε έκθεση της η JP Morgan.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας η εν λόγω ανακοίνωση συνέβαλε στο νέο ιστορικό ρεκόρ του ether αυτής της εβδομάδας στα 4.600 δολάρια, καθώς αυξάνει την πιθανότητα ένα ευρύτερο σύνολο επενδυτών να συμμετάσχει στα CME futures του ethereum, ενισχύοντας μια ήδη απότομη τροχιά ροής.

Eπισημαίνεται, πως από την κυκλοφορία τους τον περασμένο Φεβρουάριο, τα υπάρχοντα CME ethereum futures με μέγεθος συμβολαίου τα 50 ether, έχουν δει μια απότομη ανοδική τροχιά ροών που στηρίζει τη φετινή bullish αγορά του ethereum.

Αυτό, σύμφωνα με την JP Morgan, φαίνεται από την προσομοίωση της για τα CME ethereum futures, όπου σε αριθμό συμβολαίων αυξήθηκαν σταθερά σε 6.500 συσσωρευτικά ή 1,5 δισ. δολάρια, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αντίστοιχη προσομοίωση για τα futures του bitcoin, η οποία έχει επιδείξει ισχυρότερη αναστροφή φέτος, καθώς ενώ έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο με το υψηλότερο σημείο του περασμένου Φεβρουαρίου.

Η JP Morgan εκτιμά πως τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με την ώθηση ροών μέσω ethereum funds, συμπεριλαμβανομένων των ETF, η οποία ήταν ελάχιστη πρόσφατα σε σύγκριση με αυτή των bitcoin funds.

Yπογραμμίζει δε, πως αυτή η αντίθεση «ανυψώνει» τη σημασία των futures στην ώθηση της bull αγοράς του ethereum και έτσι ενισχύει τη δυνητική ανοδική πορεία λόγω της ανακοίνωση της CME για τα micro ethereum futures.

Είναι «υπεραγορασμένο» το ethereum;

An και η JP Morgan αναγνωρίζει ότι πολλοί traders εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και στράφηκαν προς το ethereum, συμμετέχοντας έτσι στην ώθηση της τιμής του, ωστόσο επισημαίνει πως δεν εντοπίζει στοιχεία που να συμβάλλουν στο συμπέρασμα πως το κρυπτονόμισμα είναι «υπεραγορασμένο».

Αντίθετα, εκτιμά πως ο ενθουσιασμός για το ethereum φαίνεται να ήταν λιγότερο τεχνικός και πιο θεμελιώδης, λόγω του ενθουσιασμού των επενδυτών για το metaverse και την εικονική πραγματικότητα μετά την ανακοίνωση του Facebook.

Οι σχετικές εξελίξεις ενίσχυσαν το ethereum δεδομένου ότι αρκετές πλατφόρμες metaverse βασίζονται ήδη στην πλατφόρμα ethereum, επισημαίνουν οι αναλυτές, ενώ καταλήγουν πως η δραστηριότητα του δικτύου ethereum αυξάνεται τους τελευταίους μήνες, μειώνοντας το χάσμα μεταξύ της αγοραίας τιμής και της, εκτιμώμενης από την JP Morgan, fair αξίας. Ωστόσο, ακόμη και μετά τον πρόσφατο περιορισμό, η εκτιμώμενη δίκαιη αξία παραμένει σημαντικά κάτω από την τρέχουσα τιμή αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιστορικό ρεκόρ για το Ether - Ξεπέρασε τα 4.600 δολάρια

Κρυπτονομίσματα: Νέο ρεκόρ για το ether χάρη στην αυξημένη χρήση του blockchain ethereum

To Ethereum αναβαθμίζεται και «απειλεί» το Bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider