Κρυπτονομίσματα
01-11-2021 | 17:48

Το crypto του Squid Game έχασε το 99,9% της αξίας του μέσα σε λίγες ώρες

Newsroom
Μοιράσου το
Το crypto του Squid Game έχασε το 99,9% της αξίας του μέσα σε λίγες ώρες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επενδυτές που από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ξεκινήσει τις συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα SQUID, που δανείστηκε την ονομασία του από την επιτυχημένη σειρά του Netflix, Squid Game, καθώς μέσα σε μόλις μία νύχτα έχασε το 99,9% της αξίας του.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το fortune.com, η αξία του SQUID έπεσε την Δευτέρα στα 0,003 δολάρια από τα 38,27 δολάρια που ήταν μόλις λίγες ώρες πριν, καθώς η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με την ασφάλεια των επενδυτών, οδήγησε το κρυπτονόμισμα σε «ελεύθερη πτώση».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, πως λίγες ώρες πριν την κατάρρευσή του, η αξία του SQUID είχε εκτοξευθεί μέχρι και στα 2.856 δολάρια, λίγα λεπτά μόνο πριν η αξία του αγγίξει το μηδέν, ενώ κατά την τελευταία εβδομάδα είχε καταγράψει κέρδη της τάξης του... 310.000%. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση του SQUID εξακολουθεί να είναι πάνω από τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το fortune.com, η κατάρρευση του κρυπτονομίσματος ήρθε αφού το Twitter επισήμανε τον λογαριασμό της κρυπτογράφησης ως ύποπτο, περιορίζοντας την πρόσβαση σε αυτό, ενώ αρκετοί ήταν και όσοι εμφανίστηκαν δύσπιστοι για το SQUID πριν τις ενέργειες του Twitter, καθώς η «λευκή βίβλος» ήταν γεμάτοι με τυπογραφικά λάθη, ενώ όσα ισχυρίζονταν οι δημιουργοί του σχετικά με το παρελθόν τους αποδείχθηκαν αναληθή.

Πλέον, τόσο ο ιστότοπος όσο και οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης του SQUID έχουν εξαφανιστεί, μαζί με τη «λευκή βίβλο» που περιγράφει το SQUID. 

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως την προηγούμενη εβδομάδα, η πλατφόρμα συναλλαγών crypto CoinMarketCap είχε προειδοποιήσει τους πιθανούς επενδυτές για την μέθοδο κρυπτογράφηση του κρυπτονομίσματος, προτρέποντάς τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί κατά τις συναλλαγές, καθώς πολλοί εξ αυτών ανέφεραν ότι αδυνατούσαν να πουλήσουν τα token τους σε SQUID.

Τι είναι το SQUID 

Οι gamers έχουν δημιουργήσει μια διαδικτυακή εκδοχή του Squid Game στο οποίο, για να παίξει κανείς, χρειάζεται να έχει το κρυπτονόμισμα Squid.

Το Squid είναι ένα play-to-earn κρυπτονόμισμα, στο οποίο ο κόσμος αγοράζει tokens για να παίξει διαδικτυακά παιχνίδια από όπου μπορεί να κερδίσει περισσότερα tokens. Έπειτα μπορεί να τα ανταλλάξει με άλλα κρυπτονομίσματα ή με fiat νομίσματα. 

Ωστόσο οι δυνάμει αγοραστές πρέπει να προσέχουν καθώς η ιστοσελίδα παρακολούθησης τιμών κρυπτονομισμάτων CoinMarketCap προειδοποιεί πως πολλοί χρήστες δεν κατάφεραν να επαναπωλήσουν τα tokens τους στα ανταλλακτήρια crypto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Netflix τοποθετεί την αξία του Squid Game στα 900 εκατ. δολάρια

Το Squid Game κατέχει το απόλυτο ρεκόρ προβολών στο Netflix

MUST READ

Εκτοξεύτηκε μέσα σε λίγες μέρες η αξία του κρυπτονομίσματος του Squid Game