Bitcoin: Κοντά στα 60.000 δολάρια καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα πρώτα αμερικανικά ETFs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Κοντά στα 60.000 δολάρια καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα πρώτα αμερικανικά ETFs
Σε υψηλό έξι μηνών αναρριχήθηκε η τιμή του bitcoin, προσεγγίζοντας το ρεκόρ του Απριλίου.

Σε υψηλό έξι μηνών αναρριχήθηκε η τιμή του bitcoin την Παρασκευή, προσεγγίζοντας το ρεκόρ του Απριλίου καθώς οι traders αρχίζουν και αισθάνονται ολοένα και περισσότερη σιγουριά πως οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα εγκρίνουν την εκκίνηση ενός ETF που θα στηρίζεται στα προθεσμιακά συμβόλαια του κρυπτονομίσματος.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ενισχύθηκε σχεδόν 4% στα 59.664 δολάρια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» ώστε την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του πρώτου ETF που βασίζεται σε bitcoin futures, μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Ο Ben Caselin, επικεφαλής ερευνών και στρατηγικής του ανταλλάκτηρίου κρυπτονομισμάτων AAX, σχολιάζει ότι η άνοδος του bitcoin πάνω από τα 59.000 δολάρια δεν είναι τυχαίο γεγονός και πως οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές συσσωρεύουν bitcoins εδώ και κάποιο καιρό.

Οι σημερινές κινήσεις είναι επίσης αποτέλεσμα ενός tweet από το γραφείο εκπαίδευσης επενδυτών της SEC. «Προτού επενδύσετε σε ένα fund που διαχειρίζεται προθεσμιακά συμβόλαια του bitcoin, σιγουρευτείτε ότι ζυγίζετε προσεκτικά τους πιθανούς κινδύνους και οφέλη», ανέφερε το tweet.

Οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων περίμεναν τα νέα της έγκρισης του πρώτου bitcoin ETF και μέρος του ράλι που καταγράφηκε στην τιμή τους τελευταίους μήνες φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της αναμονής για αυτή την κίνηση και για το πώς αυτή θα μπορούσε να επιταχύνει την ευρεία υιοθέτησή και διαπραγμάτευσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Και επίσημα στην Wall Street η διαπραγμάτευση του Bitcoin, οι κεντρικές τράπεζες αντιδρούν και... προειδοποιούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider