Κρυπτονομίσματα
05-08-2021 | 13:32

Γαλλία: Εγκρίθηκε fund που θα επενδύει σε κρυπτονομίσματα και πληροί τους κανόνες της ΕΕ

Newsroom
Μοιράσου το
Γαλλία: Εγκρίθηκε fund που θα επενδύει σε κρυπτονομίσματα και πληροί τους κανόνες της ΕΕ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο εναλλακτικός διαχειριστής επενδύσεων με έδρα το Παρίσι, Melanion Capital έλαβε νομική έγκριση για ένα ETF που επιδιώκει να παρακολουθεί την τιμή του Bitcoin και το οποίο πληροί τους βασικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ETF πληροί το πρότυπο UCITS, ένα σημείο αναφοράς σημαντικό για θεσμικούς επενδυτές, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Το ταμείο θα επενδύσει σε ένα «μπουκέτο» μετοχών που προορίζονται να έχουν συσχέτιση έως και 90% με την τιμή του Bitcoin.

Ο Cyril Sabbagh, επικεφαλής του ETF στο Melanion Capital, υποστήριξε ότι το νέο προϊόν είναι καλύτερη επιλογή από μια άμεση επένδυση σε Bitcoin επειδή αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απώλειας ή πειρατείας των κρυπτονομισμάτων, που είναι και μια βασική ανησυχία για τα θεσμικά ιδρύματα.

Μια σειρά από funds που συνδέονται με κρυπτονομίσματα έχουν ιδρυθεί φέτος. Στις ΗΠΑ, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμη εγκρίνει ένα ETF που επενδύει απευθείας σε ψηφιακά νομίσματα, αν και περισσότερες από δώδεκα εταιρείες προσπαθούν να ξεκινήσουν ένα. Περίπου 10 έχουν υποβάλει αίτηση για έγκριση από το τέλος του 2020, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.