Sotheby's: 12,3 εκατ. δολάρια για ένα διαμάντι 101 καρατίων με... κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sotheby's: 12,3 εκατ. δολάρια για ένα διαμάντι 101 καρατίων με... κρυπτονομίσματα
O γνωστός οίκος δημοπρασιών δεν έχει ανακοινώσει αν για την αγορά του διαμαντιού έγινε με bitcoin ή με ether.

Με κρυπτονομίσματα αξίας 12,3 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που εμφανίστηκε ποτέ στην αγορά. Μέσα από τη δημοπρασία του sotheby's το διαμάντι των 101 καρατίων κατέκτησε τον τίτλο του πιο ακριβού κοσμήματος που έχει αγοραστεί ποτέ έναντι κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο γνωστός οίκος δημοπρασιών δεν έχει ανακοινώσει αν για την αγορά του διαμαντιού έγινε με bitcoin ή με ether - τα δύο crypto που είχαν εγκριθεί για τη συναλλαγή, αλλά ούτε και το όνομα του αγοραστή, για τον οποίο είναι γνωστό μόνο ότι είναι ιδιώτης - συλλέκτης.

Γνωστό και ως «The Key 10138», το διαμάντι των 101 καρατίων, είναι κατηγοριοποιημένο ως «D color», στην υψηλότερη βαθμίδα για τα λευκά διαμάντια, που σημαίνει ότι εμφανίζεται ως άχρωμο στο γυμνό μάτι. Είναι επίσης «άψογο» εσωτερικά και εξωτερικά, το οποίο σημαίνει πως είναι απόλυτα καθαρό, χωρίς ψεγάδια. Όπως αναφέρεται, είναι ένα από τα μόλις 10 διαμάντια αντίστοιχης ποιότητας, άνω των 100 καρατίων που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε δημοπρασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοπρασία διαμαντιού και πληρωμή μέσω cryptos από τον οίκο Sotheby's

gazzetta
gazzetta reader insider insider