Βρετανία: Κατασχέθηκαν κρυπτονομίσματα αξίας 114 εκατ. στερλίνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Κατασχέθηκαν κρυπτονομίσματα αξίας 114 εκατ. στερλίνων
H μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας άνω των 114 εκατ. στερλίνων.

Τη μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας άνω των 114 εκατ. στερλίνων (132,7 εκατ. ευρώ), πραγματοποίησε η αστυνομία του Λονδίνου σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για ξέπλυμα χρήματος η Μητροπολιτική Αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας 114 εκατ. στερλίνων, με την αστυνομία να κάνει λόγο για «μία από τις σημαντικότερες κατασχέσεις παγκοσμίως». Η κατάσχεση είναι η δευτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρεται, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το είδος των κρυπτονομισμάτων που κατασχέθηκαν.

Η επιχείρηση έγινε με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν αναφορικά με τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως διευκρίνισε η αστυνομία.

«Τα μετρητά παραμένουν ο βασιλιάς, αλλά στον βαθμό που εξελίσσονται η τεχνολογία και οι διαδικτυακές πλατφόρμες, ορισμένοι υιοθετούν πιο σύνθετες μεθόδους για να ξεπλύνουν τα κέρδη τους. Αλλά έχουμε ιδιαίτερα εκπαιδευμένους αξιωματικούς και ειδικές ομάδες που εργάζονται νυχθημερόν για να παραμείνουν ένα βήμα πιο μπροστά», δήλωσε σε ανακοίνωση που εξεδόθη αργά χθες ο υπαρχηγός της αστυνομίας Γκράχαμ ΜακΝάλτι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Ο «πόλεμος» που κήρυξε η Κίνα αφαίρεσε κεφαλαιοποίηση σχεδόν $300 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider