Volkswagen: Χρειαζόμαστε μια γρήγορη απόφαση για κίνητρα προς τους αγοραστές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Χρειαζόμαστε μια γρήγορη απόφαση για κίνητρα προς τους αγοραστές
Η Volkswagen καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει να τονωθεί η ζήτηση για αυτοκίνητα, που έχει σημειώσει βουτιά λόγω του κορονοϊού.

Έκκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει να τονωθεί η ζήτηση για αυτοκίνητα απεύθυνε σήμερα η Volkswagen, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει βουτιά στα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου και η μεγαλύτερη στον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανία έχει προειδοποιήσει για ένα δύσκολο δεύτερο τρίμηνο.

«Χρειαζόμαστε μια γρήγορη απόφαση για κίνητρα προς τους αγοραστές», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Φρανκ Βίτερ, ενόψει συνάντησης στο Βερολίνο στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί και λομπίστες προκειμένου να αποφασίσουν για ένα πιθανό σχέδιο στήριξης με στόχο να τονωθεί η ζήτηση.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο έχουν καταποντιστεί καθώς λόγω των μέτρων για την ανακοπή εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν σταματήσει οι γραμμές παραγωγής και έχουν κλείσει οι αντιπροσωπείες, με αποτελέσματα οι κατασκευαστές να χρειάζονται επειγόντως ρευστότητα για επενδύσεις.

Να επανεξεταστεί η σχεδιαζόμενη αύξηση μερίσματος

Η Volkswagen προειδοποίησε επίσης ότι θα ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η σχεδιαζόμενη αύξηση μερίσματος. Τον Φεβρουάριο πρότεινε την αύξηση του μερίσματος στα 6,5 ευρώ ανά κοινή μετοχή, από τα 4,8 ευρώ το 2018 και στα 6,56 ευρώ ανά προνομιούχα μετοχή από τα 4,86 ευρώ.

«Αυτή η απόφαση αφήνεται για την ετήσια γενική συνέλευση και φυσικά θα συνεχίσει να τελεί υπό αναθεώρηση ανάλογα με τις μελλοντικές εξελίξεις αυτής της χρονιάς, το κατά πόσο θα επιστρέψουν η δυναμική, η εμπιστοσύνη και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα και η ρευστότητα», δήλωσε ο Βίτερ.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο αναμένεται να μειωθούν κατά 15%-20%, προέβλεψε η Volkswagen, εκτίμηση αντίστοιχη με αυτή της εταιρείας Robert Bosch, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει μείωση τουλάχιστον 20% της παραγωγής αυτοκινήτων φέτος.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Volkswagen ανακοίνωσε μείωση 23% των πωλήσεων αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, με τα λειτουργικά κέρδη να μειώνονται κατά 81% στους τρεις αυτούς μήνες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider