Αυτοκίνητο: Νέα άνοδος στις πωλήσεις των υβριδικών και των plug in υβριδικών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοκίνητο: Νέα άνοδος στις πωλήσεις των υβριδικών και των plug in υβριδικών
Άνοδο για άλλον έναν μήνα γνώρισαν οι πωλήσεις των plug in υβριδικών αυτοκινήτων καταγράφοντας αύξηση 4%, ενώ ανοδική πορεία είχαν και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με υβριδική τεχνολογία.

Άνοδο για άλλον έναν μήνα γνώρισαν οι πωλήσεις των plug in υβριδικών αυτοκινήτων καταγράφοντας αύξηση 4%, ενώ ανοδική πορεία είχαν και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με υβριδική τεχνολογία.

Η τελευταία κατηγορία στην Ελλάδα κατάγραψε μερίδιο αγοράς 51,2%, γεγονός που σημαίνει ότι ένα στα δύο αυτοκίνητα έφεραν τέτοιου είδους τεχνολογία. Το συνολικό ποσοστό των πωλήσεων στο πρώτο οκτάμηνο είναι 48,4%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 34,7%.

Μείωση σημείωσαν και οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων (-6,9%), ενώ καθοδική ήταν και η πορεία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (-1,1%), λόγω της αναμονής του νέου προγράμματος «κινούμαι ηλεκτρικά». Οριακά πάνω ήταν οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων (0,4%) και των αυτοκινήτων με διπλό καύσιμο (0,8%).

Σταθερά πρώτη κατηγορία στις προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών παρέμεινε η «Β» κατηγορία με ποσοστό 56,7%. Άξιο λόγου είναι ότι σε αυτή την κατηγορία τα SUV κατέγραψαν ποσοστό 38,4%. Ακολούθησε η «C» κατηγορία με 26,7% (τα SUV 21,4%), ενώ στην 3η θέση βρέθηκε η κατηγορία «Α» με ποσοστό πωλήσεων 6,9%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα 3 νέα pass του Ιουνίου και το έκτακτο επίδομα για τις οικογένειες με παιδιά

Οι γαλάζιες δημοσκοπικές ανάσες, ο… βιαστικός Φαραντούρης, οι δονήσεις από το Μανιφέστο Τσίπρα

Οι πιο εργατικοί Ευρωπαίοι είναι οι Έλληνες - Πόσοι δουλεύουν πέραν του 5νθήμερου και σε ποιους τομείς

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider