Ford: «Κέρδισε» τις προβλέψεις για το 4ο τρίμηνο - Iσχυρό outlook για το 2024 και άνοδος 7% για την μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford: «Κέρδισε» τις προβλέψεις για το 4ο τρίμηνο - Iσχυρό outlook για το 2024 και άνοδος 7% για την μετοχή της
Ford - Formula 1
Η Ford ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ αναθεώρησε επί τα βελτίω το outlook της για ολόκληρο το 2024.

Η Ford ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ αναθεώρησε επί τα βελτίω το outlook της για ολόκληρο το 2024, με τη μετοχή της να σημειώνει κέρδη 7% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Ειδικότερα, η κολοσσιαία αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη 29 σεντς ανά μετοχή, έναντι 14 σεντς ανά μετοχή που ανέφεραν οι εκτιμήσεις. Μάλιστα, τα έσοδά της από τα οχήματα ήταν ύψους 43,2 δισ. δολ. έναντι πρόβλεψης για 40,12 δισ. δολ. Τα συνολικά έσοδα τριμήνου ενισχύθηκαν περίπου 4% στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια, από περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) μειώθηκαν κατά 59% στα 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα, τα καθαρά κέρδη ήταν ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων στα 2,6 δισ. δολ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της παραδοσιακής επιχείρησης της Ford, γνωστής ως Ford Blue, μειώθηκαν περίπου 48% κατά το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 813 εκατομμύρια δολάρια. Η εμπορική της δραστηριότητα Ford Pro κέρδισε 1,81 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με ένα έτος πριν, ενώ η μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων Model Ε της Ford σημείωσε ζημίες 1,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, υπερδιπλασιάζοντας τις απώλειες των 631 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Για το 2023, η Ford κατέγραψε 10,42 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένο EBIT, έσοδα 176,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 11% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και ταμειακές ροές 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένες κατά 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2022. Τα καθαρά κέρδη ήταν 4,33 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι ζημίας 2,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Παράλληλα, για την τρέχουσα οικονομική χρονιά, προσμένει ΕBIT μεταξύ 10 και 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ταμειακές ροές από 6 έως 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κεφαλαιουχικές δαπάνες από 8 έως 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ανακοίνωσε επίσης ειδικό μέρισμα 18 σεντς ανά μετοχή πέραν του τακτικού μερίσματος του πρώτου τριμήνου ύψους 15 σεντς ανά μετοχή, με ημερομηνία καταβολής την 1η Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Snap: Απογοητευτικά μεγέθη και αδύναμο guidance - Κατρακύλα 30% για τη μετοχή της

Μικρά κέρδη στην Wall Street: Παραμένει η επιφυλακτικότητα - Άλμα 30% για Palantir Technologies

Alaska Airlines: Έλειπαν 4 μπουλόνια από την πόρτα στην πτήση «θρίλερ» του Boeing 737 Max

gazzetta
gazzetta reader insider insider