Για πρώτη φορά ένα ΜΙΝΙ κατασκευάζεται στη Γερμανία

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για πρώτη φορά ένα ΜΙΝΙ κατασκευάζεται στη Γερμανία
MINI Countryman
Αρχικά, γύρω στα 100 MINI Countryman θα βγαίνουν κάθε μέρα από το εργοστάσιο της Λειψίας, ενώ αναμένεται να φτάσουν τα 500 κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Η έναρξη της παραγωγής του MINI Countryman σηματοδοτεί μια σειρά από πρεμιέρες και ορόσημα για το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία: ως το πρώτο μοντέλο της μάρκας MINI που κατασκευάζεται στη Γερμανία, το νέο MINI Countryman θα βγαίνει από την ίδια γραμμή παραγωγής με τις BMW Σειρά 1 και BMW Σειρά 2, με πλήρη γκάμα συστημάτων κίνησης που περιλαμβάνουν εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά σύνολα και αμιγώς ηλεκτρικές μονάδες.

Η παραγωγή του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα μοντέλου MINI σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον για το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία. Από το 2018 η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις της Σαξονίας προκειμένου να αυξήσει τη δυναμικότητα της μονάδας που θα καταστήσει δυνατή την παραγωγή του MINI Countryman. Επιπλέον, αυτή η τρίτη γενιά του οχήματος θα διατίθεται και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. «Η Λειψία παραμένει ηλεκτρική», δήλωσε η διευθύντρια του εργοστασίου, Πέτρα Πετερχάνσελ.

Αρχικά, γύρω στα 100 MINI Countryman την ημέρα θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής, ενώ αναμένεται να φτάσουν τα 500 κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Αυτά θα προστεθούν στα σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα της μάρκας BMW που ήδη φεύγουν καθημερινά από το εργοστάσιο. Ως εκ τούτου, όχι μόνο διασφαλίζονται οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργηθούν έως και 900 νέες στην παραγωγή οχημάτων.

MINI Countryman

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider