Συνάντηση του Ισπανού Πρωθυπουργού και του CEO της Volkswagen με θέμα την ηλεκτροκίνηση

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση του Ισπανού Πρωθυπουργού και του CEO της Volkswagen με θέμα την ηλεκτροκίνηση
Συνάντηση του Πέδρο Σάντσεθ με τον Όλιβερ Μπλούμε
Αντικείμενο της συνάντησης των Πέδρο Σάντσεθ και Όλιβερ Μπλούμε ήταν το πλάνο μετασχηματισμού της Ισπανίας σε hub στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Σχεδόν 11 μήνες μετά την εξαγγελία του Volkswagen Group για ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα επενδύσεων στην Ισπανία, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού ομίλου συναντήθηκε στην Μαδρίτη με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Οι Πέδρο Σάντσεθ και Όλιβερ Μπλούμε συζήτησαν την πορεία του στρατηγικού πλάνου μετασχηματισμού της Ισπανίας σε ένα ευρωπαϊκό hub όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση.

Το στρατηγικό πλάνο με τίτλο «Future: Fast Forward» θα αγγίξει σε ύψος τα 10 δισ. ευρώ, την μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της χώρας. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Μπλούμε, η οικονομία της Ισπανίας αναμένεται να ενισχυθεί κατά 21 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα εξασφαλιστούν μαζί με τις νέες που θα δημιουργηθούν φθάνουν τις 145.000.

Το Volkswagen Group μαζί με τη θυγατρική του Seat θα κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Μαρτορέλ και την Παμπλόνα, μπαταρίες σε νέα μονάδα στα προάστια της Βαλένθια και εξαρτήματα στο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης.

Κατά τη συνάντηση, ο CEO του Volkswagen Group ζήτησε από τον Ισπανό Πρωθυπουργό να χαλαρώσει η αυστηρή νομοθεσία Euro 7 σχετικά με τις εκπομπές ρύπων αλλά και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με την ενέργεια και τις πρώτες ύλες, προκειμένου η ευρωπαϊκή αυτοκινητοκινητοβιομηχανία να καταστεί ανταγωνιστική απέναντι στην αντίστοιχη της Κίνας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας, Ρέγιες Μαρότο, καθώς και ο Πρόεδρος της Seat, Γουέιν Γκρίφιθς.

Συνάντηση Πέδρο Σάντσεθ με Όλιβερ Μπλούμε

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider