Ηλεκτροκίνηση: Επένδυση 7 δισ. ευρώ στην Ισπανία από SEAT και Volkswagen Group

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτροκίνηση: Επένδυση 7 δισ. ευρώ στην Ισπανία από SEAT και Volkswagen Group
Το πλάνο περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στη Βαλένθια.

Ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων στην Ισπανία με αντικείμενο την ηλεκτροκίνηση, εξήγγειλαν η SEAT και ο Όμιλος Volkswagen. Πρόκειται για την μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της χώρας, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων.

Το στρατηγικό πλάνο με τίτλο «Future: Fast Forward» περιλαμβάνει και τη δημιουργία εργοστασίου για την παραγωγή μπαταριών στα προάστια της Βαλένθια, όπου θα απασχολούνται περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι. Η SEAT και ο Όμιλος Volkswagen σχεδιάζουν να υποβάλουν επίσημα αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα PERTE της ισπανικής κυβέρνησης για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

«Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον όμιλο Volkswagen, για την Ισπανία και για όλη την Ευρώπη. Είναι η φιλοδοξία μας να εξηλεκτρίσουμε την Ισπανία και είμαστε πρόθυμοι να επενδύσουμε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ μαζί με εξωτερικούς προμηθευτές και συνεργάτες για τον εξηλεκτρισμό των εργοστασίων μας στο Μαρτορέλ και την Παμπλόνα και την εγκατάσταση αλυσίδας παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών στη Βαλένθια», δήλωσε ο Τόμας Σμαλ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Volkswagen Group.

Seat Volkswagen Group

Ο Όμιλος Volkswagen στοχεύει σε ετήσια παραγωγική ικανότητα 40 GWh και το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό: η κατασκευή του εργοστασίου προγραμματίζεται να αρχίσει εντός του 2022 και η λειτουργία του το 2026. «Στη Βαλένθια, δεν θα δημιουργήσουμε τίποτα λιγότερο από ένα εργοστάσιο επόμενης γενιάς: Ένα τυποποιημένο εργοστάσιο, που θα παράγει μπαταρίες και θα εφοδιάζεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επιτρέποντας μια βιώσιμη παραγωγή», πρόσθεσε ο Σμαλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider