Το BMW Group ξεπέρασε κατά πολύ το στόχο περιορισμού των εκπομπών CO2

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το BMW Group ξεπέρασε κατά πολύ το στόχο περιορισμού των εκπομπών CO2
BMW λογότυπο (Πηγή: BMW Group)
Το υψηλό μερίδιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση του μέσου όρου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το στόλο οχημάτων του ομίλου στην αγορά της ΕΕ.

Ο εξεληκτρισμός της γκάμας της BMW αλλά και της ΜΙΝΙ έχει ως αποτέλεσμα το BMW Group να περιορίζει συστηματικά τις εκπομπές CO2 από το στόλο των αυτοκινήτων που ταξινομούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, ο γερμανικός όμιλος σημείωσε κατά το 2022 μέσο όρο 105 γρ. CO2/χλμ. για κάθε αυτοκίνητο που διέθεσε στην ΕΕ.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 9% χαμηλότερος από το 2021 (115,9 γρ/χλμ.) και κατά 22 γρ. χαμηλότερος από το όριο που είχε τεθεί στο BMW Group για τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ (+ Νορβηγία, Ισλανδία).

Η επιτυχία του BMW Group οφείλεται κυρίως στον υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (EV) κατά το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στόχος είναι το μερίδιο των EV να ανέλθει το 2023 στο 15% και το 2030 να υπερβεί το 50% επί των συνολικών πωλήσεων του ομίλου.

Επίσης, το BMW Group θέλει έως το 2030 να μειώσει τουλάχιστον κατά 40% τις εκπομπές CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής των οχημάτων της (από την εφοδιαστική αλυσίδα και την παραγωγή έως τη χρήση τους), συγκριτικά με το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider