Ο Κεν Μπλοκ νεκρός σε δυστύχημα με snowmobile

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κεν Μπλοκ νεκρός σε δυστύχημα με snowmobile
Ken Block
Ένα από τους πιο διάσημους οδηγούς αγώνων στον κόσμο, ο Κεν Μπλοκ, άφησε την τελευταία του πνοή στα 55 του χρόνια, οδηγώντας όχι ένα από τα αγαπημένα του αυτοκίνητα αλλά snowmobile.

Θλίψη στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα σκόρπισε η είδηση του θανάτου του 55χρονου οδηγού αγώνων και κασκαντέρ, Κεν Μπλοκ. Ο Αμερικανός οδηγός έχασε τη ζωή του στη Γιούτα, όταν ανετράπη το snowmobile που οδηγούσε και τον καταπλάκωσε. Ακόμα πιο δραματικό είναι το γεγονός ότι το ατύχημα συνέβη σε διαδρομές πολύ κοντά στην εξοχική του κατοικία.

Όπως είχε αναφέρει στα social media, βρισκόταν τις ημέρες των εορτών στο ράντσο του στη Γιούτα, διασκεδάζοντας στο χιόνι με snowmobile και άλλα οχήματα.

Ποιός ήταν ο Κεν Μπλοκ

Ο Μπλοκ είχε γίνει διάσημος από τη σειρά βίντεο Gymkhana, όπου έκανε απίστευτα κόλπα με βελτιωμένα αυτοκίνητα. Από τον Οκτώβριο του 2021 υπέγραψε συμβόλαιο με την Audi προκειμένου να δημιουργεί βίντεο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας. Για μερικά χρόνια είχε ασχοληθεί και με τους αγώνες ράλλυ, περισσότερο στο Rallycross και λιγότερο στο WRC.

Ken Block

Για το θάνατο του διάσημου οδηγού πρώτη ενημέρωση έδωσε Η αστυνομία της κομητείας του Γουάσατς στη Γιούτα, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Στις 2 Ιανουαρίου 2023, περίπου στις 2 μμ, το τηλεφωνικό κέντρο της Κομητείας Γουάσατς δέχτηκε μία κλήση σχετικά με ατύχημα με snowmobile στην περιοχή του Μιλ Χόλοου. Ανταποκρίθηκαν ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, μαζί με αστυνομικούς από το γραφείο του Σερίφη, των Πάρκων της Γιούτα και του Δασαρχείου.

Ο οδηγός, Κένεθ Μπλοκ, 55χρονος άνδρας από το Παρκ Σίτι της Γιούτα, επέβαινε σε ένα snowmobile σε μία απότομη πλαγιά, όταν το snowmobile ανετράπη και τον καταπλάκωσε. Απεβίωσε επί τόπου, λόγω τραυμάτων που προκλήθηκαν από το δυστύχημα. Ο Μπλοκ έκανε snowmobile με άλλα άτομα, όμως ήταν μόνος του όταν συνέβη το δυστύχημα.

Ο ιατροδικαστής της Πολιτείας θα εξακριβώσει την επίσημη αιτία θανάτου.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το χαμό του Κένεθ και συμπάσχουμε με την οικογένεια και τους φίλους του».

Εν τω μεταξύ, συλλυπητήρια μηνύματα στέλνουν διάσημοι οδηγοί αγώνων, αθλητές και άλλες προσωπικότητες, όπως ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Σεμπαστιέν Λεμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider