ΕΥ: «Ονειρικό» το γ΄ τρίμηνο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥ: «Ονειρικό» το γ΄ τρίμηνο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες
Υπογραμμίστηκε πως ο εφοδιασμός με ημιαγωγούς (μικροτσίπ) βελτιώνεται σταδιακά και ήδη η ζήτηση για premium οχήματα είναι πλέον πάλι υψηλή. Σε αυτούς του δύο λόγους εστιάζει την καλή πορεία στην κερδοφορία των εταιρειών. 

«Ονειρική» χαρακτηρίζει η Ernst & Young την πορεία των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του κόσμου, σε πρόσφατη έρευνα της που επικαλείται η Handelsblatt.

Συγκεκριμένα, στη μελέτη της ΕΥ σημειώνεται πως «παρά τη συγκυρία και την πολύ δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση, το γ ‘ τρίμηνο ήταν ονειρικό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες». Παράλληλα, υπογραμμίστηκε πως ο εφοδιασμός με ημιαγωγούς (μικροτσίπ) βελτιώνεται σταδιακά και ήδη η ζήτηση για premium οχήματα είναι πλέον πάλι υψηλή. Σε αυτούς του δύο λόγους εστιάζει την καλή πορεία στην κερδοφορία των εταιρειών.

Ωστόσο, η αγορά κατασκευαστών συμβατικών αυτοκινήτων θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό πίεση λόγω των πληθωριστικών πιέσεων. Όπως αναφέρεται στη μελέτη «βιώνουμε ήδη, πως μεγάλο μέρος πληθυσμιακών τάξεων έχουν υποστεί σημαντική μείωση της αγοραστικής τους ζήτηση. Αυτό σημαίνει πως ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι θα μπορούν ή θα θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτοκινητόδρομοι: Τα αναλογικά διόδια, η ηλεκτροκίνηση και τα σενάρια για τις συμβάσεις παραχώρησης

Αυξητικά κινήθηκε ο τζίρος στην αγορά αυτοκινήτου από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider