Tesla: Μειώνει τις τιμές στο Model 3 & Model Y στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Μειώνει τις τιμές στο Model 3 & Model Y στην Κίνα
Η κίνηση αυτή αντισταθμίζει εν μέρει την απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα φέτος η εταιρεία για αύξηση των τιμών στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ εν μέσω της ανόδου των τιμών στις πρώτες ύλες. 

Στη μείωση της τιμής πώλησης στην Κίνα σε ορισμένα από τα οχήματά της προχώρησε η Tesla.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η αμερικανική εταιρεία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μείωσε την τιμή στην κινεζική αγορά για το Model 3 στα 265.900 γουάν (36.615) από 279.900 γουάν και για το Model Y στα 288.900 γουάν από 316.900 γουάν. Η κίνηση αυτή αντισταθμίζει εν μέρει την απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα φέτος η εταιρεία για αύξηση των τιμών στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ εν μέσω της ανόδου των τιμών στις πρώτες ύλες.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της Tesla, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα πως «βλέπει» μια ύφεση στην παγκόσμια οικονομία που θα διαρκέσει έως την άνοιξη του 2024, έχοντας πρώτα τονίσει πως «μια κάποιους είδους» ύφεση στην Κίνα και την Ευρώπη επηρεάζει τη ζήτηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Την είδηση δεν φάνηκε να καλωσορίζουν οι επενδυτές, καθώς η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχωρεί κατά 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «πλήγμα» στην οικονομία της Ευρωζώνης, υποχώρηση του PMI για 4ο διαδοχικό μήνα

Philips: Ζημιές στο γ' τρίμηνο, «κόβει» 4.000 θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider