Ο Έλον Μασκ «βλέπει» ύφεση μέχρι την άνοιξη του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ «βλέπει» ύφεση μέχρι την άνοιξη του 2024
Το tweet του Μασκ ήρθε καθώς η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 6,6% τη συνεδρίαση της Πέμπτης στην Wall Street

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ανέφερε πως «βλέπει» μια ύφεση στην οικονομία που θα διαρκέσει έως την άνοιξη του 2024, αφότου προηγουμένως είχε αναφέρει πως «μια κάποιους είδους» ύφεση στην Κίνα και την Ευρώπη επηρεάζει τη ζήτηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε ανάρτηση του στο Twitter και απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο θεωρεί ότι θα διαρκέσει η ύφεση, ο Μασκ ανέφερε «απλά μαντεύω, αλλά πιθανά μέχρι την άνοιξη του 2024».

Σύμφωνα με το Reuters, δεν ήταν ξεκάθαρο το εάν ο Μασκ έκανε λόγο για μια παγκόσμια ύφεση ή για το εάν το σχόλιο του ήταν σε συνέχεια των όσων δήλωσε για την Κίνα και την Ευρώπη την Τετάρτη.

Το tweet του Μασκ ήρθε καθώς η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 6,6% τη συνεδρίαση της Πέμπτης στην Wall Street, μετά από τα τριμηνιαία αποτελέσματα που κινήθηκαν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σε ενημερωτικό call με τους επενδυτές, ο Μασκ δήλωσε πως «η Κίνα βιώνει μια ύφεση» κυρίως στις αγορές ακινήτων «και η Ευρώπη έχει μια ύφεση που οφείλεται στην ενέργεια». Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως: «Η Βόρεια Αμερική είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, αν και η Fed αυξάνει τα επιτόκια περισσότερο από όσο θα έπρεπε, αλλά νομίζω ότι τελικά θα το συνειδητοποιήσουν και θα τα ρίξουν ξανά».

Όπως σημειώνει το Reuters, τουλάχιστον 6 χρηματιστηριακές χαμήλωσαν την τιμή στόχο που δίνουν για τη μετοχή της Tesla μετά από τα αποτελέσματα, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο Μασκ θέλησε να διασκεδάσει τις εν λόγω ανησυχίες, λέγοντας «δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ότι έχουμε εξαιρετική ζήτηση για το δ' τρίμηνο και αναμένουμε να πουλήσουμε κάθε αυτοκίνητο που φτιάχνουμε. Τα εργοστάσια λειτουργούν σε πλήρη ταχύτητα και παραδίδουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε ενώ διατηρούμε ισχυρά περιθώρια για κέρδη».

Πηγή φωτό: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Οι ΗΠΑ διερευνούν θέματα ασφαλείας στα εγχειρήματα του Μασκ - Πτώση για τη μετοχή της Twitter

Twitter: Καθησυχάζει τους υπαλλήλους για τις φήμες περί μαζικών απολύσεων από τον Έλον Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider