Με τεχνολογία Alexa ο φωνητικός βοηθός της BMW

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τεχνολογία Alexa ο φωνητικός βοηθός της BMW
BMW Amazon Alexa
Το BMW Group και η Amazon προχωρούν σε συνεργασία στον τομέα των φωνητικών εντολών εντός του οχήματος.

Ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός κερδίζει… έδαφος στο χώρο του αυτοκινήτου, ιδίως στις πολυτελείς μάρκες. Μέσω φωνητικών εντολών οι οδηγοί λαμβάνουν πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από το δρόμο. Προς αυτή την κατεύθυνση, το BMW Group προχώρησε σε συμφωνία με την Amazon, με τον φωνητικό βοηθό επόμενης γενιάς να βασίζεται στην τεχνολογία της Alexa.

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν ο Αντιπρόεδρος Συνδεσιμότητας και Ανάπτυξης Τεχνικών Λειτουργιών του BMW Group, Στέφαν Ντούραχ και ο Αντιπρόεδρος Συσκευών και Υπηρεσίων της Amazon, Ντέιβ Λιμπ. Τα πρώτα BMW με τη νέα τεχνολογία θα κυκλοφορήσουν μέσα στην επόμενη διετία.

«Η τεχνολογία Alexa θα συνεισφέρει στη δημιουργία ενός ακόμα πιο φυσικού διαλόγου ανάμεσα στον οδηγό και το όχημα, ώστε ο πρώτος να παραμένει συγκεντρωμένος στο δρόμο», δήλωσε ο Ντούραχ. «Ο προσωπικός βοηθός Alexa σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει στις εταιρείες τη δυνατότητα να παρέχουν σχετικές υπηρεσίες, χωρίς το κόστος και την πολυπλοκότητα ανάπτυξης της τεχνολογίας από την αρχή», είπε ο Λιμπ.

Ο φωνητικός βοηθός έκανε την εμφάνισή του στα μοντέλα της BMW το 2018, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι του συστήματος iDrive. Μέσω της Alexa, οι οδηγοί των αυτοκινήτων BMW θα μπορούν να ελέγχουν την μουσική, να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως τις συσκευές στο σπίτι τους, να πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider