100 σπάνια αυτοκίνητα στην Concours d’Elegance του Λας Βέγκας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
100 σπάνια αυτοκίνητα στην Concours d’Elegance του Λας Βέγκας
Η επιστροφή της Las Vegas Concours d'Elegance σηματοδοτεί και την αποκατάσταση της φιλανθρωπικής της δράσης.

Είναι τουλάχιστον αισιόδοξο να βλέπουμε τις περισσότερες εκθέσεις αυτοκινήτου να επιστρέφουν σιγά σιγά στη φυσική τους υπόσταση.

Είχαμε στερηθεί για καιρό την απόλαυση όπου ως επισκέπτες μπορούσαμε να δούμε από κοντά, να νιώσουμε και να αγγίζουμε τα πραγματικά μοντέλα κι όχι να βλέπουμε μόνο την εικόνα τους. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για την Concours d’Elegance, την έκθεση που περιλαμβάνει τα ομορφότερα συλλεκτικά αυτοκίνητα του πλανήτη, παρκαρισμένα σε ένα εξαιρετικό υπαίθριο περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα: Μία από τις 618 Mercedes-Benz 300 SL Roadster του 1957 «βγαίνει στο σφυρί»

Υπάρχει, ωστόσο, και μια πτυχή της Concours d’Elegance που τυγχάνει πολύ λιγότερης προσοχής από τα ίδια τα οχήματα. Πρόκειται για τις αξιόλογες φιλανθρωπικές οργανώσεις που συνδέονται με τη διοργάνωση, οι οποίες στερήθηκαν δωρεών λόγω της προσωρινής διακοπής της έκθεσης.

Μία από τις κλασικές Mercedes Benz που συμμετέχουν στην Concours d’Elegance Las Vegas (Πηγή: Las Vegas Concours d' Elegance)

Η επιστροφή της Las Vegas Concours d'Elegance σηματοδοτεί και την αποκατάσταση της φιλανθρωπικής της δράσης. Η διοργάνωση -που ιδρύθηκε από τον Stuart Sobek το 2019- επιστρέφει για δεύτερη φορά, με περισσότερα από 100 αυτοκίνητα έτοιμα να παρουσιαστούν. Με την υποστήριξη της Towbin Motorcars του Λας Βέγκας, η έκθεση θα συγκεντρώσει χρήματα για την Miracle Flights, μια εθνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1985. Με έδρα το Λας Βέγκας, ο οργανισμός παρέχει δωρεάν αεροπορική μεταφορά σε παιδιά και ενήλικες που χρειάζονται βοήθεια για εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη μακριά από το σπίτι.

Το εκπληκτικό εσωτερικό ενός Spyker C8 που συμμετέχει στη φετινή έκθεση (Πηγή: Las Vegas Concours d' Elegance)

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρά τη συρρίκνωση των επιβατικών αεροπορικών ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η ανάγκη για ιατρικές αεροπορικές μεταφορές αυξήθηκε. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι πτήσεις της Miracle υποστήριξαν ασθενείς και οικογένειες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες με περισσότερες από 600 πτήσεις σωτηρίας κάθε μήνα, χάρη στη γενναιοδωρία των δωρητών σε εθνικό επίπεδο.

Tο ένα και μοναδικό Hispano-Suiza Dubonnet Xenia του 1938 που συμμετείχε στη διοργάνωση του 2019 (Πηγή: Las Vegas Concours d' Elegance)

Η φετινή Las Vegas Concours d'Elegance ανοίγει με ένα διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων πριν από την κύρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου, στο στάδιο Ballpark του Λας Βέγκας, στο Summerlin. Ο αγωνιστικός χώρος της εγκατάστασης θα αποτελέσει τη «σκηνή» για τα μοναδικά συλλεκτικά αυτοκίνητα που προέρχονται από αξιόλογες ιδιωτικές συλλογές και μουσεία από όλη τη χώρα. Το 2019, για παράδειγμα, το ένα και μοναδικό Hispano-Suiza Dubonnet Xenia του 1938 ήταν μια πολύτιμη συμμετοχή.

H Cadillac με τα χαρακτηριστικά πτερύγιά της θα έχει την τιμητική της στη Las Vegas Concours d' Elegance 2021 (Πηγή: Las Vegas Concours d' Elegance)

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν τα αυτοκίνητα από κοντά, αλλά και να απολαύσουν την πανοραμική θέα από τα καθίσματα του γηπέδου. Η φίρμα που έχει την τιμητική της στη φετινή διοργάνωση είναι η Cadillac με τα χαρακτηριστικά πτερύγιά της, ενώ ανάμεσα στις 14 άλλες κατηγορίες περιλαμβάνονται τα μοντέλα vintage και εκείνα που κατασκευάστηκαν πριν το 1916, τα American and European Classics έως το 1948, τα προπολεμικά και μεταπολεμικά σπορ και αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά και τα supercars από το 1971 έως to 1990.

To Las Vegas Ballpark όπου πραγματοποιείται η φετινή έκθεση (Πηγή: Las Vegas Concours d' Elegance)

Μεταξύ των διακρίσεων που θα απονεμηθούν είναι και τα βραβεία Helene, που απονέμονται σε διάφορες προσωπικότητες εις αναγνώριση των επιτευγμάτων τους, και το Best in Show για το αυτοκίνητο που θεωρείται το πιο επιθυμητό μεταξύ των συλλεκτών. Το αποκορύφωμα είναι φυσικά η ημέρα λήξης της διοργάνωσης με την πραγματοποίηση του Tour d'Elegance, όπου πολλά από τα εμβληματικά τετράτροχα παρελαύνουν στη λεωφόρο Las Vegas Strip.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση της φαντασμαγορικής έκθεσης Las Vegas Concours d'Elegance 2019 στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider