Yamaha NMAX 125: Ο Αυτοκράτορας των scooter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yamaha NMAX 125: Ο Αυτοκράτορας των scooter
Το δημοφιλές Yamaha NMAX 125 έχει αναβαθμιστεί σε κάθε σημείο και διαθέτει κινητήρα προδιαγραφών Euro5 και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης για το 2021

Οι αστικές μετακινήσεις έχουν κατακτήσει πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Η Yamaha έρχεται το 2021 να αλλάξει τα πάντα στον τρόπο με τον οποίο θα μετακινούμαστε καθώς παρουσίασε το νέο NMAX 125. Πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό μικρό scooter το οποίο τοποθετείται άμεσα στις κορυφαίες επιλογές της κατηγορίας έχοντας premium εξοπλισμό, δυναμικό κινητήρα και υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που κάνουν το scooter της Yamaha να ξεχωρίζει είναι ο νέος Blue Core κινητήρας. Το μηχανικό σύνολο των 125 κ.εκ. αποδίδει 12,2 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 11,2Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Μία από τις καινοτομίες του είναι ότι διαθέτει σύστημα μεταβλητού βυθίσματος των βαλβίδων (VVA). Το συγκεκριμένο σύστημα ενεργοποιείται μετά τις 5.000 σ.α.λ. και βοηθάει στις ψηλότερες στροφές να αυξηθεί η ισχύς.

Δεν αντιλαμβάνεσαι την ενεργοποίηση του συστήματος όταν οδηγείς, καθώς γίνεται πολύ ομαλά, αλλά μέσω της LCD οθόνης ενημερώνεσαι όταν μπαίνει σε λειτουργία. Η απόδοση του κινητήρα είναι πολύ ομαλή, είναι πολύ αθόρυβος και τρομερά οικονομικός καθώς με το ρεζερβουάρ των 7,1 λίτρων μπορείς να διανύσεις σχεδόν 300 χιλιόμετρα.

Καινούριο είναι και το πλαίσιο του NMAX 125, που αποτελεί το κλειδί πίσω από την εξαιρετική οδική συμπεριφορά του scooter. Η κατανομή βάρους έχει βελτιωθεί σημαντικά, το ίδιο και η ευελιξία προσφέροντας άνεση και υψηλού επιπέδου ποιότητα κύλισης. Οι αναρτήσεις και οι τροχοί των 13 ιντσών εμπρός και πίσω συμβάλουν στη σπορ αίσθηση στο δρόμο, ενώ νέο είναι το σύστημα πέδησης με δίσκους 230mm εμπρός και πίσω με καινούριο σύστημα ABS.

Δυνατό σημείο του νέου NMAX είναι ο εξοπλισμός του ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί premium. Το μικρό scooter της Yamaha διαθέτει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) το οποίο επεμβαίνει όταν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό ανεβάζοντας το επίπεδο ασφάλειας. Πολύ χρήσιμο είναι το σύστημα Start/Stop το οποίο σταματάει τον κινητήρα όταν είμαστε ακίνητοι και τον ενεργοποιεί ξανά με το άνοιγμα του γκαζιού.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα είναι ικανός να φιλοξενήσει ένα full face κράνος και πολλά μικρότερα αντικείμενα, ενώ στην ποδιά υπάρχει σύστημα φόρτισης του smartphone. Το NMAX 125 είναι εξοπλισμένο με σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless System), ενώ από τα πλέον σημαντικά του συστήματα είναι η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth (CCU). Κατεβάζοντας στο smartphone σου την εφαρμογή της Yamaha MyRide μπορείς να συνδεθείς με το scooter και μέσω της LCD οθόνης να ενημερώνεσαι για μηνύματα ή κλίσεις, ενώ στην εφαρμογή έχεις μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών για να ενημερώνεσαι αλλά και να διασκεδάζεις.

Τα φωτιστικά σώματα είναι LED με τα φλας να είναι ενσωματωμένα στα πλαστικά. Εντελώς καινούρια είναι η σχεδίαση του πίσω φωτιστικού σώματος, LED φυσικά, ενώ το φινίρισμα και η ποιότητα στη βαφή δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ξεχωριστό scooter.

Το Yamaha NMAX 125 βάζει ξεκάθαρα τον πήχη πολύ ψηλά στην κατηγορία των μικρών scooter. Με σύμμαχο τον αθόρυβο και οικονομικό κινητήρα, τα υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας και το πακέτο εξοπλισμού το οποίο συναντάμε μόνο σε μεγαλύτερα scooter, το ιαπωνικό μοντέλο έρχεται να διεκδικήσει εμφατικά την κορυφή της κατηγορίας. Το νέο NMAX 125 κοστίζει 3.290€ και είναι διαθέσιμο στο δίκτυο συνεργατών της Yamaha σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider