Honda: Πώληση του βρετανικού εργοστασίου παραγωγής οχημάτων στην Panattoni

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Honda: Πώληση του βρετανικού εργοστασίου παραγωγής οχημάτων στην Panattoni
Το κλείσιμο του εργοστασίου αναμένεται να προκαλέσει 3.500 απώλειες θέσεων εργασίας.

Η Honda ανακοίνωσε το Σάββατο πως συμφώνησε για την πώληση του μοναδικού εργοστασίου παραγωγής οχημάτων της στη Βρετανία στην εταιρεία logistics της Panattomi, με την τελευταία να σκοπεύει να προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Σουίντον της νότιας Αγγλίας.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, που παρασκευάζει περίπου το 1/10 από το 1.5 εκατ. του συνολικού όγκου οχημάτων της, έλαβε την απόφαση πώλησης των εγκαταστάσεων του Σούιντον το 2019. Το κλείσιμο του εργοστασίου αναμένεται να προκαλέσει 3.500 απώλειες θέσεων εργασίας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Από την πλευρά της, η Panattoni έχει δηλώσει πως θα προχωρήσει σε επένδυση 700 εκατ. στερλινών στο εργοστάσιο, στοχεύοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μόλις ολοκληρωθεί οριστικά η αποχώρηση της Honda από την περιοχή, που υπολογίζεται πιθανά την επόμενη άνοιξη.

Σημειώνεται πως η Honda έχει αναφέρει πως η αποχώρηση του εργοστασίου δεν σχετίζεται με το Brexit, αλλά στοχεύει να επικεντρώσει τις δραστηριότητες της σε περιοχές όπου αναμένει μεγαλύτερη πώληση αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider