Volvo: Στόχος τα αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo: Στόχος τα αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030

Το «παράδειγμα» της Jaguar και της Tesla ακολουθεί η Volvo, η οποία ανακοίνωσε πως στόχος της είναι η παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Η εποχή του «καθαρού ηλεκτρικού οχήματος» στην premium αγορά αυτοκινήτου, είναι πλέον ένα βήμα πιο κοντά, καθώς όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώνονται στην ηλεκτρική ενέργεια. Μάλιστα, η Volvo σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει πως «δεν υπάρχει 'μέλλον' στις μηχανές εσωτερικής καύσης» και πως στόχος της είναι να έχει 'ξεπουλήσει' όλα τα οχήματα με τέτοιου είδους μηχανές μέχρι και το 2029.

Συγκεκριμένα, η Volvo επιθυμεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου, ενώ ευελπιστεί πως στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης σημαντική ώθηση θα δώσει η επέκταση των υποδομών φόρτισης.

Ηλεκτρονικές πωλήσεις

Παράλληλα, στο πλαίσιο μιας πελατοκεντρικής πολιτικής υπό την ονομασία “Care by Volvo”, τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας θα διατίθενται αποκλειστικά online, μια υπηρεσία που μέχρι σήμερα αφορούσε μόνο τους συνδρομητές της Volvo Cars.

Η Volvo Cars θα πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στα online κανάλια πωλήσεών της, μειώνοντας σημαντικά την πολυπλοκότητα στην προσφορά των προϊόντων της και υιοθετώντας ξεκάθαρα και σταθερά μοντέλα τιμολόγησης.

Επιπροσθέτως, η online αγορά ενός ηλεκτρικού Volvo θα συνοδεύεται από ένα πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως η συντήρηση, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και επιλογές για την οικιακή φόρτιση, αλλά και ασφάλιση – όπου διατίθεται.

Ο ανταγωνισμός

Η Volvo έρχεται να προστεθεί στις αλλαγές που θέλουν να κάνουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με έμφαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόσφατα, η Ford ανακοίνωσε σχέδιο επένδυσης 1 δισ. δολαρίων για εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάωτων στην Κολωνία της Γερμανίας, με το ευρωπαϊκό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να «κοιτάζει» σε σημαντικές επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση για τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τη Ford, όλα τα οχήματα που θα κατασκευάζονται στην Ευρώπη θα έχουν δυνατότητα μηδενικών εκπομπών, πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά μέχρι τα μέσα του 2026.

Εξάλλου, η Jaguar Land Rover γνωστοποίησε το Φεβρουαρίο πως όλα τα μοντέλα της Jaguar θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2025. Ακόμα, η εταιρεία που ελέγχεται από την Tesla ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει 6 αποκλειστικώς ηλεκτρικά μοντέλα της Land Rover μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Τέλος, η νοτιοκορεατική Kia αναμένεται να λανσάρει το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της μέσα στο 2021, ενώ και η γερμανική Volkswagen επενδύει περίου 42,1 δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά οχημάτα με στόχο να φτάσει την παραγωγή 70 ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider