Ο COVID, η ασφάλιση και η οικογενειακή προστασία

Ιωάννης Αδαμόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο COVID, η ασφάλιση και η οικογενειακή προστασία
Τώρα είναι η ώρα για ακόμα περισσότερη ασφάλεια.

Η ασφάλιση αποτελεί θεμελιώδη μηχανισμό προστασίας από τις οικονομικές συνέπειες των κινδύνων που απειλούν σε καθημερινή βάση άτομα και οργανισμούς. Επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων και την απορρόφηση ζημιών, ελαττώνοντας σημαντικά τις δυσμενείς συνέπειες στην ευημερία των ασφαλισμένων στις περιπτώσεις επέλευσης του κινδύνου.

Η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει καλύψεις υγειονομικής περίθαλψης, ζωής, συνταξιοδοτικά και αποταμιευτικά προγράμματα αλλά και καλύψεις σε άτομα και επιχειρήσεις σε περίπτωση ενδεχομένων που προκαλούν ζημιές στην ακίνητη περιουσία, σε μεταφορικά μέσα και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και στη λειτουργία των επιχειρήσεων (π.χ. απώλειες και φθορές κατά τη μεταφορά προϊόντων, εργατικά ατυχήματα, περιβαλλοντική μόλυνση λόγω ατυχήματος, γενική αστική ευθύνη και νομική προστασία).

Με αυτόν τον τρόπο, η ασφάλιση συμβάλλει στην ομαλή εξέλιξη των οικονομικών δραστηριοτήτων και διευρύνει την ικανότητα ανάληψης κινδύνων, διευκολύνοντας την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία πρόσθετης οικονομικής αξίας.

Αναμφισβήτητα, ο covid 19 άλλαξε τη ζωή μας και έφερε στην κορυφή της λίστας των αναγκών την ασφάλεια της υγείας, της δικής μας και των ανθρώπων που αγαπάμε. Η κρίση της πανδημίας ανέδειξε για ακόμα μια φορά τις παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και χωρών με αποδεδειγμένα αξιόλογα συστήματα υγείας. Υποστελέχωση, περιορισμένες κλίνες, ελλιπή μέτρα προστασίας, έλλειψη οργάνωσης.

Οι κρατικές παροχές υγείας δεν καταφέρνουν, τις περισσότερες φορές, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών που τις βλέπουν χρόνο με τον χρόνο να μειώνονται.

Είναι ενδεικτικό, πως σύμφωνα με τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες πληρώνουμε από την τσέπη μας το 35% των συνολικών δαπανών υγείας, με τον μέσο όρο χωρών του ΟΟΣΑ, να είναι στο 21%. Από αυτά τα χρήματα το 31% αφορά νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όλο αυτό το κλίμα της ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης, ίσως στον πιο σημαντικό τομέα διαχείρισης από το κράτος, ανέδειξε ακόμα περισσότερο την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

H ιδιωτική ασφάλιση μπορεί κάποτε για κάποιους να ήταν ένα περιττό έξοδο - στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν - ή προνόμιο για λίγους, ή ακόμα και αρκετοί να εξέφραζαν αμφισβήτηση, όλα αυτά όμως έχουν αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν.

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι εδώ, είναι προσιτή σε όλους και παρέχει λύσεις εξατομικευμένες για να καλύψει απόλυτα κάθε ανάγκη των πολιτών για περίθαλψη και ιατρική φροντίδα!

insider

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής είναι μακροπρόθεσμα, επομένως είναι σημαντικό η κάλυψη να συνεχίζει να είναι ισχυρή όσο εσείς και οι ανάγκες σας εξελίσσονται. Δεν επιλέγετε μόνο για σήμερα! Επιλέγετε για να εξασφαλίσετε οτι καλύτερο για εσάς στο μέλλον!

Μπορεί ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας να ορίζουν ότι η νοσηλεία ασθενών με COVID-19 για λόγους ασφαλείας και περιορισμού της εξάπλωσης θα διαχειρίζεται αποκλειστικά από τα δημόσια νοσοκομεία, τουλάχιστον προς το παρόν, υπάρχουν όμως παροχές ασφαλιστικών προγραμμάτων από τις οποίες μπορείτε να επωφελήθειτε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider