Fabius: Πρέπει να πολεμήσουμε αμείλικτα το ISIS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fabius: Πρέπει να πολεμήσουμε αμείλικτα το ISIS

Την άποψη πως πρέπει να πολεμήσουμε το ISIS με κάθε τρόπο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius, σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο, ενώ τόνισε πως είναι αδύνατο ένας συνασπισμός χωρών όπως η Γαλλία, η Αμερική, η Βρετανία, η Ρωσία και άλλες να μην καταφέρνουν ν αεξουδετερώσουν «30.000 τέρατα».

«Πρέπει να πολεμήσουμε αμείλικτα το Ι.Κ, .Θα ήταν αδιανόητο ένα μέτωπο χωρών όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Τουρκία και άλλες χώρες να μην κατορθώσουν να το εξουδετερώσουν. Σίγουρα, είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης πως πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση στον πόλεμο (στη Συρία), στον οποίο έχουν σκοτωθεί 300.000 άνθρωποι. Το σχέδιο για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία που υιοθετήθηκε στη Βιέννη, αντιπροσωπεύει από αυτή την άποψη «μια πρώτη αχτίδα» ελπίδας, πρόσθεσε ο κ. Fabius.

Το χρονοδιάγραμμα μιας εξόδου από την κρίση που εγκρίθηκε στη Βιέννη προβλέπει μια συνεδρίαση μεταξύ αντιπροσωπείας της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας, Bashar al Assad και μελών της αντιπολίτευσης μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2016, τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης μέσα σε διάστημα έξι μηνών, την υιοθέτηση νέου συντάγματος εντός 18 μηνών και τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών. Αλλά ο Assad έχει ήδη θέσει εν αμφιβόλω το χρονοδιάγραμμα αυτό, το οποίο δεν θα μπορεί να ξεκινήσει, όπως δηλώνει, παρά μόνο όταν «θα έχει αρχίσει να νικάται η τρομοκρατία».

Η Γαλλία και οι ΗΠΑ θέτουν εξάλλου ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε πολιτική λύση την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία, σε αντίθεση με τη Ρωσία.

«Είναι εξαιρετικά περίπλοκο και δεν λέω ότι θα είναι εύκολο να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα αυτό», σχολίασε ο Fabius.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, συνοδευόμενος από τον κ. Fabius, θα έχει συνομιλίες για τη Συρία αύριο στην Ουάσιγκτον με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Barack Obama, και την Πέμπτη στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider