Επιφυλακτική άνοδο σημειώνουν κατά την έναρξη οι αμερικανικοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου εν αναμονή της δημοσιοποίησης δύο εκθέσεων για την πορεία του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ, την ώρα ο προηγούμενος μήνας έκλεισε καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη σε διάστημα τετραετίας.

Συγκεκριμένα η Markit ανακοίνωσε την έρευνα των δεικτών PMI σύμφωνα με την οποία ο μεταποιητικός κλάδος υποχώρησε οριακά τον Οκτώβριο και ακολούθησε το Institute for Supply Management με τα δικά του στοιχεία για τον συγκεκριμένο μήνα.

Ειδικότερα, στις 17:05 ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,40% στις 17.733,89 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,68% στις 5.088,14 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,51% στις 2.089,99 μονάδες.

Στο ταμπλό, ηγείται των απωλειών η Visa, υποχωρώντας κατά 2,58%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει τη Visa Europe έναντι του ποσού των 21,2 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η Dyax σημειώνει κέρδη 31%, καθώς οριστικοποιήθηκε η συμφωνία εξαγοράς της από την Shire, έναντι του ποσού των 5,9 δισ. δολαρίων.

Όπως αποδεικνύεται η αγορά δεν μένει ανεπηρέαστη από το γεγονός ότι την Παρασκευή, η ηγεσία της Κίνας ανέφερε ότι ο νέος στόχος ανάπτυξης είναι στο 6,5%, από 7% που είχε τεθεί προηγουμένως. Ο προηγούμενος στόχος κρίθηκε ανέφικτος, καθώς το τρίτο τρίμηνο του έτους καταγράφηκε ανάπτυξη 6,9%, ήτοι ο χαμηλότερος ρυθμός των τελευταίων 25 ετών.