Με το «δεξί» στην εβδομάδα η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «δεξί» στην εβδομάδα η Wall Street
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνουι ξεκινούν και πάλι τις συνομιλίες για το νέο πακέτο τόνωσης.

Με το «δεξί» μπαίνει στην εβδομάδα η Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, έστειλε ισχυρές διαβεβαιώσεις προς τις αγορές τονίζοντας «ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να ξοδέψει ό,τι πρέπει να ξοδέψουμε. Είμαστε σε ετοιμότητα να ρίξουμε περισσότερα χρήματα στο τραπέζι», μιλώντας στο CNBC.

Σαρώνει η πανδημία στις ΗΠΑ

Συνολικά 496 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 σε 24 ώρες κατέγραψαν χθες Κυριακή οι ΗΠΑ, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν άλλα 46.248 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου, ο απολογισμός στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία έφθασε τους 162.604 νεκρούς επί συνόλου 5,06 εκατομμυρίων ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύεται 0,82% στις 27.659 μονάδες. Κέρδη 0,29% στις 3.361 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ οριακή άνοδο 0,07% σημειώνει ο Nasdaq στις 11.014 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider