Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq - «Έπιασε» τις 11.000 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq - «Έπιασε» τις 11.000 μονάδες
Τέταρτη ανοδική διαδοχική συνεδρίαση στη Wall Street. Συνεχίζει «ακάθεκτος» ο τεχνολογικός κλάδος.

Με «πατημένο το πόδι στο γκάζι» οι επενδυτές της Wall Street έστειλαν υψηλότερα τους δείκτες την Πέμπτη, παραμερίζοντας το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Η μετοχή του Facebook κατέγραψε άνοδο 6,49%, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 3,49%, και του Netflix 1,39%.

Παράλληλα ενώ οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο συνεχίζονται για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα καθώς την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου έφτασαν τις 249.000.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μπορεί να υποχώρησαν στις 1,19 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε την 1 Αυγούστου από τις 1,42 εκατομμύρια, αλλά διατηρήθηκε πάνω από το 1 εκατομμύριο.

Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν πτώση στο 1,4 εκατομμύριο. Ωστόσο ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας έπεσε στα 16,1 εκατομμύρια.

«Ράλι» καταγράφει ο χρυσός

Τέλος δεν φαίνεται να έχει το «ξέφρενο» ράλι του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να σπάει όλα τα κοντέρ και να σκαρφαλώνει σε νέα πολυετή υψηλά.

Ειδικότερα, ο χρυσός όχι μόνο διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων, αλλά αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα ιστορικά υψηλά των 2.060 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 20,10 δολάρια ή 1%, κλείνοντας στα 2.069 δολάρια ανά ουγγιά.

«Η σταδιακή αποδυνάμωση του δολαρίου, σε συνδυασμό με τους φόβους για την εξέλιξη της πανδημίας διεθνώς, ωθούν τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού», σχολιάζει μερίδα αναλυτών στο CNBC.

Δείκτες

Ο Dow Jones ενσχύθηκε 0,69% στις 27.387 μονάδες. Κέρδη 0,64% στις 3.349 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ άνοδο 1% σημείωσε ο Nasdaq στις 11.108 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider