Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq
Κέρδη άνω των 250 μονάδων για τον Dow Jones. Συνεχίζει το «ράλι» ο Nasdaq.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ μεταπήδα ο δείκτης Nasdaq, πιάνοντας τη Δευτέρα τις 10.900 μονάδες, «βλέποντας» πλέον τις 11.000. Με κέρδη έκλεισαν τόσο ο Dow Jones όσο και S&P 500 «καλωσορίζοντας» τον Αύγουστο.

Παράλληλα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις συνομιλίες στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας. Για την ώρα οι διαφορές παραμένουν σε ότι αφορά τα επιδόματα ανεργίας και ο πήχης που θα υπάρξει ως προς αυτά για την παροχή στήριξης ύψους 600 δολαρίων. Τις προηγούμενες ημέρες οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν σε αυτό το σημείο. Ωστόσο όπως σημειώνει η Capital Economics είναι πιθανό να υπάρξει ένα συμβιβαστικό πακέτο που θα περιλαμβάνει άλλο έναν γύρο επιταγών που θα ήταν αρκετός για να διατηρήσει τα εισοδήματα πάνω από τα επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δείχνουν να συμφωνούν στην ανάγκη για έναν νέο γύρο επιταγών ύψους 1.200 δολ. που θα δοθούν απευθείας στα αμερικανικά νοικοκυριά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως κατά 32,9% «βυθίστηκε» το αμερικανικό ΑΕΠ στο β' τρίμηνο του 2020 με τις χθεσινές εκτιμήσεις της Atlanta Fed να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις σημερινές ανακοινώσεις.

Σε σύγκριση την κρίση του 2008 που είχε καταγραφεί πτώση του ΑΕΠ κατά 8,4% στο δ' τρίμηνο της χρονιάς, παρατηρήθηκε τώρα μια «τρομακτική» ύφεση εξαιτίας του lockdown που εφαρμόστηκε, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Δείκτες

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,89% στις 26.664 μονάδες. Κέρδη 0,72% στις 3.294 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ σημαντική άνοδο 1,47% σημείωσε ο Nasdaq στις 10.902 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider