Αναλυτές: Πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός πριν τα τέλη του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτές: Πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός πριν τα τέλη του 2020
Πάνω από τα 1.930 δολάρια ανά ουγγιά έχει σκαρφαλώσει το πολύτιμο μέταλλο, ενώ από τις αρχές του 2020, έχει ενισχυθεί σχεδόν 30%.

Άλμα της τιμής του χρυσού πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων – και μάλιστα εντός του τρέχοντος έτους – βλέπουν ο ένας μετά τον άλλο οι αναλυτές, την ώρα που το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει ακάθεκτο το ράλι του.

Ο χρυσός άλλωστε αποτελεί παραδοσιακά το ασφαλές «καταφύγιο» των επενδυτών σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Σήμερα, Τρίτη, η τιμή του χρυσού κινείται σταθεροποιητικά στα επίπεδα των 1.932 δολαρίων ανά ουγγιά κι ενώ πριν από μια εβδομάδα ξεπερνούσε οριακά τα 1.800 δολάρια. Υπενθυμίζεται εδώ ότι, χθες Δευτέρα, το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα επίπεδα των 1.943 δολαρίων ανά ουγγιά, καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ του Σεπτεμβρίου του 2011.

Διαβάστε επίσης:

«Το θετικό momentum στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων θα συνεχιστεί. Τους επόμενους μήνες, ο χρυσός θα σκαρφαλώσει πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά. Το μείζον ερώτημα είναι πόσο μακριά… μπορεί να φτάσει το ράλι του χρυσού, όταν θα έχει ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια», σχολιάζουν οι αναλυτές της Commonwealth Bank of Australia.

Πώς θα φτάσει ο χρυσός στα 2.500 δολάρια

Για να φτάσει, ωστόσο, ο χρυσός στα επίπεδα των 2.500 δολαρίων ανά ουγγιά, θα απαιτηθεί, σύμφωνα με την Commonwealth Bank of Australia, οι ΗΠΑ να μειώσουν τα επιτόκια του δολαρίου σε αρνητικά επίπεδα.

«Ως το τέλος του τρέχοντος έτους, ο χρυσός θα έχει ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά», συναινεί και ο Joshua Rotbart της J. Rotbart & Co.

«Όσο ο φόβος κυριαρχεί στις αγορές, τόσο μεγαλύτερη ώθηση θα λαμβάνει η τιμή του χρυσού», προβλέπει ο ίδιος.

Να σημειωθεί εδώ ότι από τις αρχές του 2020, η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί σχεδόν 30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider