Από τα αρνητικά που κατέγραφαν οι δείκτες της Wall Street στην έναρξη της συνεδρίασης την Πέμπτη, κατάφεραν να γυρίσουν πρόσημο με οδηγό τις τράπεζες. Ο Dow Jones κέρδισε 377 μονάδες με τον S&P 500 να καταγράφει άνοδο άνω του 1%.

Οι μετοχές των τραπεζών κατέγραψαν ισχυρά κέρδη την Πέμπτη. H μετοχή της Wells Fargo κατέγραψε κέρδη 6,79% της Bank of America 4,02% της JPMorgan 4,2%, της  Citigroup 3,65% και της Goldman Sachs 1,56%.

Παράλληλα πολλοί κορυφαίοι επενδυτές θεωρούν πως οι μετοχές και οι δείκτες της Wall είναι υπερτιμημένες προβλέποντας ένα νέο γύρο sell off το επόμενο διάστημα.

Αντίθετη άποψη έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που έγραψε στο Twitter πω «ορισμένοι στοιχηματίζουν εναντίον της Wall και βγάζουν πολλά χρήματα, εάν πέσει». «Μετά γίνονται θετικοί, παίρνουν δημοσιότητα και την κάνουν να πηγαίνει ανοδικά. Τα καταφέρνουν και με τους δύο τρόπους».

Ο Πάουελ δεν επιβεβαίωσε τα σενάρια της αγοράς

Μιλώντας στο Peterson Institute for International Economics ο Τζέρομ Πάουελ ζήτησε περισσότερη δημοσιονομική στήριξη για να αποφευχθούν μακροπρόθεσμες οικονομικές ζημιές, προσφέροντας μια ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη ζήτησε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε στο καυτό ερώτημα που θέτουν οι αγορές, και δεν είναι άλλο από το αν η Fed προχωρήσει σε αρνητικά επιτόκια. Όπως τόνισε ο Πάουελ η Fed δεν έχει αλλάξει την οπτική της στα επιτόκια ώστε να προβεί σε νέες μειώσεις. «Η λογική αυτή δεν φαίνεται να ταιριάζει με το πώς λειτουργεί το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα» ανέφερε.

Ο ίδιος ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν έχει δώσει όλες της τις απαντήσεις στην κρίση του Covid-19.

«Η Fed θέλει να καινοτομεί και να προσαρμόζεται καθώς οι οικονομικές συνθήκες εξελίσσονται» δήλωσε ο Πάουελ.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,62% στις 23.625 μονάδες, κατά 1,15% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 2.852 μονάδες, ενώ κέρδη 0,95% κατέγραψε και ο Nasdaq στις 8.943 μονάδες.