Κλίμα ευφορίας επικρατεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων την Πέμπτη, με τις τιμές να έχουν επιδοθεί σε ισχυρό ράλι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του CoinMarketCap.com, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 35,3 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες, λαμβάνοντας στήριξη από το άλμα της τιμής του Bitcoin.

Το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται πέριξ των 9.388,30 δολαρίων, καταγράφοντας άλμα 18,57% μέσα σε 24 ώρες και αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Μαρτίου.

«Καύσιμο από τις κεντρικές τράπεζες»

«Οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη έχουν ανακοινώσει γενναία μέτρα στήριξης για να μετριάσουν τη ζημιά που έχει προκαλέσει στις οικονομίες η πανδημία του κορονοϊού, ενώ έχουν επιβεβαιώσει την προθυμία τους να λάβουν και επιπλέον μέτρα, αν χρειαστεί. Η στάση των κεντρικών τραπεζών λειτουργεί υποστηρικτικά για την πορεία του Bitcoin και της αγοράς κρυπτονομισμάτων», σχολιάζει το CNBC, επικαλούμενο μερίδα αναλυτών.

«Οι κινήσεις των αγορών δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, αλλά λειτουργούν ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής διαφάνειας της Fed. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα ήταν ξεκάθαρη στο ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να θωρακίσει την οικονομική σταθερότητα», σχολιάζει στο CNBC ο Vijay Ayyar, της Luno.