Κέρδη στη Wall με φόντο μια πιθανή συμφωνία για το πετρέλαιο

Wall Street

Επαναφορά στα κέρδη για τη Wall Street.

Στο «πράσινο» έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από το tweet του Τραμπ για το «μαύρο χρυσό», περιμένοντας μια συμφωνία γύρω από πετρελαϊκές δυνάμεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακούφισε σε πρώτο βαθμό τους επενδυτές λέγοντας μπορούν να ξεπεράστουν τα εμπόδια που υπάρχουν γύρω από το πετρέλαιο ώστε να μην οδηγηθούμε σε ένα πόλεμο τιμών. Η Σαουδική Αραβία έχει δηλώσει πως θα εξετάσει μεγάλες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.

Η σημερινή ανακοίνωση του Τραμπ ωστόσο μόνο τυχαία δεν είναι μιας και πολλές εταιρείες παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης στις ΗΠΑ, εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Ο πλανητάρχης έκανε λόγο για επικείμενη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, για περικοπή της τάξης των 10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, στην παραγωγή πετρελαίου.

Οι δηλώσεις του Τραμπ λειτούργησαν ως «αντίβαρο» στη απογοητευτικά μάκρο που δημοσιεύτηκαν σήμερα, Πέμπτη στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να γλιτώνουν από την εκρηκτική άνοδο της ανεργίας, καθώς 6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που πέρασε. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ για τις ΗΠΑ σε ένα τόσο σύντομο χρονικά διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Goldman Sachs είχε τονίσει πως το ποσοστό ανεργίας τα επόμενα δύο τριμήνα θα αυξηθεί κατά 5,5%. Αυτό συνεπάγεται αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 9% από 3,5%.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,24% στις 21.413 μονάδες, κατά 2,28% κατέγραψε άνοδο S&P 500 στις 2.526 μονάδες, ενώ κέρδη 1,72% κατέγραψε ο Nasdaq στις 7.487 μονάδες.

«Ράλι» 21,81% κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου στα 24,78 δολάρια το βαρέλι.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ