Υπετριπλασιάστηκαν τα αποθέματα στον Μόρνο - «Ανάσα» για την υδροδότηση της Αθήνας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υπετριπλασιάστηκαν τα αποθέματα στον Μόρνο - «Ανάσα» για την υδροδότηση της Αθήνας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Τα υδατικά αποθέματα στον Μόρνο τριπλασιάστηκαν μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις. Η στάθμη ανέβηκε και το Κάλλιο βυθίστηκε ξανά.

Μια εντυπωσιακή, όσο και ανακουφιστική ανατροπή σκηνικού καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στη λεκάνη απορροής του Μόρνου, καθώς ο συναγερμός που σήμανε το φθινόπωρο του 2025 για την επάρκεια νερού στην πρωτεύουσα φαίνεται να βαίνει προς τη λήξη του.

Μέσα σε περίπου έξι μήνες, τα αποθέματα νερού στον ταμιευτήρα παρουσίασαν έναν θεαματικό υπερτριπλασιασμό, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της τεχνητής λίμνης και «καταπίνοντας» ξανά το βυθισμένο χωριό Κάλλιο, το οποίο είχε αναδυθεί προσφέροντας μια εικόνα τόσο απόκοσμη, όσο και ανησυχητική για το ενδεχόμενο μιας αδυσώπητης ξηρασίας.

Ολόκληρο το άρθρο στο reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το ραντεβού Μητσοτάκη με τους βουλευτές -Γιατί είναι ο Γερουλάνος στο ραντάρ -Τα αλληλοφαγώματα στην αριστερή πολυκατοικία

Αποταμιεύσεις και επενδύσεις - Ανοδος επιτοκίων από Φθινόπωρο - Τα 4 καμπανάκια

Εξοικονομώ: Ανάσα έως τις 30 Νοεμβρίου για έργα που κινδύνευαν να μείνουν ημιτελή - Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider