Ποια μετοχή έχασε το 98% της αξίας της σε μία συνεδρίαση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια μετοχή έχασε το 98% της αξίας της σε μία συνεδρίαση
Η «βουτιά» σημειώθηκε αφότου η MSCI δεν ανταποκρίθηκε στα σχέδια της εταιρείας για την εισαγωγή της στους σχετικούς δείκτες.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια από τις μεγαλύτερες «βουτιές» όλων των εποχών, αφού σε μία και μόνο συνεδρίαση κατάφερε να χάσει το 98% της αξίας της μετοχής της. Ο λόγος για την εταιρεία εξόρυξης μαρμάρου ArtGo.

Η εταιρεία είχε καταγράψει τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως για το 2019, μέχρι όμως την Τετάρτη. Την Πέμπτη οι μετοχές της κατέγραψαν βουτιά 98% στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, χάνοντας πάνω από 5,7 δισ. δολάρια σε κεφάλαια σε μία συνεδρίαση.

Η «βουτιά» σημειώθηκε αφότου η MSCI δεν ανταποκρίθηκε στα σχέδια της εταιρείας για την εισαγωγή της στους σχετικούς δείκτες.

Η μετοχή της ArtGo ήταν η μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως για το 2019, αφού πριν τη «βουτιά» της Πέμπτης, κατέγραφε άλμα… 3.800% (!) από τις αρχές του έτους.

Η ArtGo δεν ήταν η μόνη εταιρεία του Χονγκ Κονγκ που έχασε τόσα πολλά κεφάλαια την Πέμπτη. Η μετοχή της Kasen International Holdings, μια εταιρεία μικρής κεφαλαιοποίησης, κατέρρευσε κατά 91% μετά την «πίεση» που υπέστη από την Blue Orca Capital.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.