UBS: Οι μεγιστάνες προετοιμάζονται για ένα βίαιο sell-off το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Οι μεγιστάνες προετοιμάζονται για ένα βίαιο sell-off το 2020
Το 55% των διεθνών επενδυτών που συμμετείχαν στη μελέτη της UBS αναμένει μεγάλη πτώση των αγορών πριν το τέλος του 2020.

Στα… χαρακώματα βρίσκονται οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, αναμένοντας ένα ταραχώδες 2020 για τα διεθνή χρηματιστήρια.

Όπως προβλέπει στην τελευταία έκθεσή της η UBS Global Wealth Management, μέρος της οποίας παρουσιάζει το Bloomberg, η πλειοψηφία των πιο ισχυρών οικονομικά επενδυτών ανά τον κόσμο προβλέπει μεγάλη πτώση των αγορών πριν τα τέλη του 2020. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν ρευστοποιήσει περίπου το 25% των περιουσιακών τους στοιχείων και πλέον έχουν στην κατοχή τους πολύ περισσότερα μετρητά.

Στη μελέτη της UBS συμμετείχαν περισσότεροι από 3.400 διεθνείς επενδυτές, για τους οποίους οι μεγαλύτεροι φόβοι έγκεινται στον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και τις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Οι ραγδαίες αλλαγές που σημειώνονται σε γεωπολιτικό επίπεδο συνιστούν τη μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές», εξηγεί η Paula Polito, στέλεχος της UBS.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έκθεσης, σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα των ερωτηθέντων προβλέπουν αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές προσεχώς. Ειδικότερα, το 55% των συμμετεχόντων αναμένει βίαιο sell-off και μάλιστα πριν τη λήξη του 2020.

Στη μελέτη συμμετείχαν επενδυτές με assets άνω του 1 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider