Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones
Οι επενδυτές αναμένουν ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταλήξουν στην «φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας.

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, μετά τα ενθαρρυντικά νέα από το πεδίο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας.

Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον έκαναν λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες, με Αμερικανούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι μια συμφωνία μπορεί να υπογραφεί αυτό τον μήνα. Στόχος των συζητήσεων είναι η διευθέτηση της εμπορικής διαμάχης που έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία και έχει κατ’ επανάληψη συνταράξει τις χρηματοοικονομικές αγορές.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταλήξουν στην «φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ελπίζει ότι θα υπογράψει μια συμφωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Η ημερομηνία-κλειδί είναι η 15η Δεκεμβρίου, όταν αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέοι αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικές εισαγωγές, από παιχνίδια έως ηλεκτρονικά. Η αποτροπή αυτών των δασμών είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, με τον Τραμπ ιδιαίτερα να φαίνεται ότι θέλει να δρέψει τα οφέλη από την επίτευξη μιας συμφωνίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ειδικότερα, την Δευτέρα ο Dow Jones σκαρφάλωσε ιστορικά υψηλά σημειώνοντας άνοδο 0,54% στις 27.496,09 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,52% στις 3.083,59 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,74% στις 8.448,51 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider