Wall Street: Περιόρισε τις απώλειες στο «photo finish»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Περιόρισε τις απώλειες στο «photo finish»
Τα αδύναμα στοιχεία από τη λιανική οδήγησαν σε απώλειες στη Wall την Τετάρτη.

Περιόρισε τις απώλειες λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης η Wall Street, μετά τα απογητευτικά στοιχεία από την λιανική και τους φόβους του ΔΝΤ για μια νέα ύφεση.

Tο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,3% τον Σεπτέμβριο, μετά από άνοδο 0,6% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Παράλληλα, το ΔΝΤ δημοσίευσε έκθεση του που εντοπίζει κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης από την ωρολογιακή βόμβα χρέους ύψους 19 τρισ. δολαρίων.

Στην εξαμηνιαία του έκθεση για την κατάσταση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, το ΔΝΤ ανέφερε ότι σχεδόν το 40% του εταιρικού χρέους σε οκτώ μεγάλες χώρες -ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- θα είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί εάν υπάρχει επιβράδυνση έστω και κατά το ήμισυ σοβαρή σε σχέση με αυτή πριν από μια δεκαετία, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Κυρίαρχος η JP Morgan

Την παράσταση την Τρίτη έκλεψε ο αμερικανικός τραπεζικός «γίγαντας» JP Morgan ανακοινώνοντας έσοδα – ρεκόρ και αυξημένα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2019 στην έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η JP Morgan κατάφερε να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες μεγάλες επενδυτικές αμερικανικές τράπεζες ανακοινώνοντας έσοδα-ρεκόρ ύψους 30,1 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 8% από τα από τα 27,26 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο για το 2018.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν την Τετάρτη με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,08% στις 27.001,98 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,18% στις 2.989,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,30% για να κλείσει στις 8.124,71 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider