Με κέρδη έκλεισε η Wall Street - Προσδοκίες για νέα μείωση των επιτοκίων

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street - Προσδοκίες για νέα μείωση των επιτοκίων

Οι επενδυτές κατάφεραν να βρουν την αισιοδοξία τους ενισχύοντας τα σενάρια για νέα μείωση των επιτοκίων από την Fed.

Σε μια δύσκολη συνεδρίαση στη Wall Street, οι επενδυτές κατάφεραν να βρουν την αισιοδοξία τους ενισχύοντας τα σενάρια για νέα μείωση των επιτοκίων από την Fed, εξαιτίας της επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο τομέας των υπηρεσιών έριξε ταχύτητα, φτάνοντας στο 52,6 τον Σεπτέμβριο από 56,4 τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές του CNBC εκτιμούσαν πως ο τομέας των υπηρεσιών θα άγγιζε το 55,3. Αυτή ήταν και το χαμηλότερο σημείο στο οποίο φτάνει ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2016. Ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στις 53,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 60,3 μονάδες τον Αύγουστο.

Από την πλευρά της η Markit ανακοίνωσε ότι δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 50,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 50,7 τον Αύγουστο.

Τα αρνητικά στοιχεία οδήγησαν υψηλότερα τις πιθανότητες νέας μείωσης επιτοκίων από τη Fed, με τις προσδοκίες για μία μείωση τον Οκτώβριο να ανέρχονται στο 93,5% από 77% την Τετάρτη. 

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν τη Πέμπτη με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,47% στις 26.201,65 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 2.910,65 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,12% για να κλείσει στις 7.872,26 μονάδες.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ