Άνοδος made in... Χονγκ Κονγκ στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος made in... Χονγκ Κονγκ στη Wall Street
Η απόφαση του της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ να πάρει πίσω το κρίσιμο νομοσχέδιο έκδοσης πολιτών στην Κίνα δίνει ώθηση στις διεθνείς αγορές.

Η αποκλιμάκωση της έντασης στο Χονγκ Κονγκ δίνει ώθηση στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να επιστρέφουν σε ανοδική τροχιά μετά τις χθεσινές απώλειες.

Συγκεκριμένα την Τρίτη με ανακοίνωση της προς τους βουλευτές του Χονγκ Κονγκ η κυβερνητική εκπρόσωπος του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανακοίνωσε πως αποσύρεται το νομοσχέδιο έκδοσης πολιτών του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα.

Το Χονγκ Κονγκ για περισσότερο από δύο μήνες βιώνει μια βαθιά πολιτική κρίση με τους πολίτες να διαδηλώνουν καθημερινά και να αποκλείουν το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας. Οι ταραχές συνεχίζονταν σε όλη την πόλη, με τους αστυνομικούς να καταδιώκουν τους διαδηλωτές μέχρι και μέσα στους σταθμούς του μετρό.

Η πρώην βρετανική αποικία βιώνει εδώ και τρεις μήνες τη σοβαρότερη πολιτική κρίση της μετά την επανένωση με την Κίνα, το 1997.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,69% φτάνοντας τις 2.925,80 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύεται 0,61% στις 26.276,70 και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,8% φτάνοντας τις 7.937,47 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider