Έκανε το «τρία στα τρία» η Wall – Άλμα 250 μονάδων για τον Dow

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκανε το «τρία στα τρία» η Wall – Άλμα 250 μονάδων για τον Dow
Οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν άνοδο 1%.

Με τους καλύτερους οιωνούς ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας – η πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας – στη Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να πετυχαίνουν το «τρία στα τρία» και να κλείνουν με άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

«Καύσιμο» για την άνοδο των δεικτών αποτέλεσαν οι πληροφορίες πως η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενη λήψης δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και οι διαβεβαιώσεις, δια στόματος Ντόναλντ Τραμπ, πως οι ΗΠΑ δεν κινδυνεύουν να βυθιστούν σε ύφεση.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ απηύθυνε συστάσεις προς τη Fed να προχωρήσει σε γενναία μείωση των επιτοκίων, έως και κατά 1%. Μάλιστα, ο Τραμπ δεν έμεινε εκεί, αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων, να αρχίσει ξανά να τυπώνει χρήμα.

«Η Fed έχει πληγεί από την έλλειψη οράματος. Η οικονομία μας είναι πολύ ισχυρή, παρά την έλλειψη οράματος του επικεφαλής της Fed, Jay Powell. To δολάριό μας είναι τόσο ισχυρό, που πλήττει άλλες οικονομίες», ανέφερε, με μια σειρά από tweets, ο Τραμπ, ο οποίος πολλές φορές έχει επιτεθεί κατά της Fed, ζητώντας ένα πιο αδύναμο δολάριο και πιο ανταγωνιστικά επιτόκια.

Και μπορεί η Fed να μείωσε τα επιτόκια τον περασμένο Ιούλιο, αυτό, όμως, δεν έδειξε να συγκινεί τον Αμερικανό πρόεδρο. Υπενθυμίζεται εδώ πως οι αγορές ποντάρουν σε μια νέα μείωση των επιτοκίων της Fed, κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν αποκλείουν έναν ακόμη γύρο μείωσης των επιτοκίων, πριν το τέλος του 2019.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν άνοδο 1%, με τον Dow Jones να κερδίζει σχεδόν 250 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Dow ενισχύθηκε κατά 0,96% στις 26.135 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,21% στις 2.923 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,35% στις 8.002 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider