Σταθεροποιητικές τάσεις για τις ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικές τάσεις για τις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τα νέα οικονομικά στοιχεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, που εκτός από τις εκτιμήσεις των αναλυτών επιβεβαίωσαν και τις χαμηλές ταχύτητες με τις οποίες εξακολουθεί να κινείται η κινεζική οικονομία.

Ο κινεζικός δείκτης επενδύσεων σε σταθερά πάγια αυξήθηκε κατά 10,2% την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά 5,6% το Οκτώβριο, από 5,7% το Σεπτέμβριο, με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να τοποθετούν το ρυθμό αύξησης στο 5,8%. Επιπλέον οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας σημείωσαν άνοδο 11% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, οριακά υψηλότερη από το 10,9% του Σεπτεμβρίου.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 19.691,38 μονάδεςστο υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Αυγούστου, δίνοντας συνέχεια στο ανοδικό σερί τεσσάρων ημερών. Μεταξύ των μετοχών που ώθησαν το δείκτη, η πετρελαϊκή εταιρεία μεγάλης κεφαλαιοποίησης Inpex ενισχύθηκε 4,2% ενώ οι κατασκευαστικές Kajima και Obayashi σημείωσαν άνοδο 2,2% και 1,8% αντίστοιχα.

Άνοδο της τάξης του 0,27%, στις 3.650,25 μονάδες σημείωσε και ο κινεζικός δείκτης ο Shanghai Composite, ενώ και ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,03% στις 2.048 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX200 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 5.122,62 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,46%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider