Ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα - Έπεσε στο 2% η απόδοση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα - Έπεσε στο 2% η απόδοση
Σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα κινείται η απόδοση του ελληνικού ομολόγου, με το κόστος δανεισμού της Ελλάδας να φτάνει αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2% κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. Ταυτόχρονα, το ευρώ βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο μηνών, στα 1,1141 δολάρια, εξαιτίας των αδύναμων οικονομικών στοιχείων των χωρών της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, καθοδικά κινείται και το κόστος του ελληνικού δανεισμού. Κατά 3,3 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, το οποίο βρίσκεται στο όριο του 2%. Την ίδια ώρα και το 5ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 4,5 μονάδες βάσης, στο 1,04%.

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί 1,7 μονάδα βάσης, στο -0,37%, κοντά σε ιστορικά χαμηλό σημείο.

Ράλι κάνουν τα γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά ομόλογα

Η υποχώρηση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου φτάνει στο -0,11%, το Ισπανικό 10ετές ομόλογο καταγράφει πτώση κατά 4,7 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 0,34%, ενώ το ιταλικό 10ετές υποχωρεί 7,2 μονάδες βάσης, στο 1,53%.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury στις ΗΠΑ διολισθαίνει 1,7 μονάδα βάσης, στο 2,05%.

Συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα

Την ίδια ώρα, στην ευρωζώνη η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για έκτο μήνα, φτάνοντας στις 46,4 μονάδες από 47,6 -χαμηλότερα από την αμετάβλητη ανάγνωση που προβλεπόταν.

Ειδικά στη Γερμανία, ο τομέας της μεταποίησης κινήθηκε αρνητικά, φτάνοντας στις 43,1 μονάδες αυτόν τον μήνα, από 45 τον Ιούνιο, σύμφωνα με την IHS Markit. Ηταν η πιο χαμηλή ανάγνωση από τον Ιούλιο του 2012.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider