Ισχυρές πιέσεις δέχεται την Τρίτη το βρετανικό νόμισμα, καθώς ενισχύονται τα σενάρια πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης το Sky News, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον πως μια συμφωνία για το Brexit κρίνεται «απίθανη».

Την ίδια ώρα το BBC, επικαλούμενο ανώτατη κυβερνητική πηγή, μεταδίδει πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει εκφράσει την παραμικρή βούληση για γεφύρωση των διαφωνιών των δύο πλευρών από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και έλαβε στα χέρια της τις νέες προτάσεις του Μπόρις Τζόνσον».

Λίγο νωρίτερα και μέσα σε αυτό το δυσοίωνο κλίμα, η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,47% έναντι του δολαρίου, στα επίπεδα των 1,2235 δολαρίων.

Η τρέχουσα εβδομάδα, άλλωστε, θεωρείται ως η τελευταία προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, ενόψει της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Μόλις 23 ημέρες πριν την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το μέλλον του Brexit παραμένει βαθιά αβέβαιο, ενώ τόσο το Λονδίνο, όσο και οι Βρυξέλλες προσπαθούν να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγουν την ευθύνη για μια καθυστέρηση ή ένα άτακτο Brexit.