Αναλυτές: Τα χειρότερα είναι μπροστά για τη στερλίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτές: Τα χειρότερα είναι μπροστά για τη στερλίνα
«Η στερλίνα αναμένεται να υποχωρήσει σε επίπεδα που δεν έχει ξαναδεί από το 2017. Τα χαμηλά δύο ετών έναντι του ευρώ είναι κοντά», προειδοποιούν οι αναλυτές.

Εξαιρετικά δυσοίωνο προμηνύεται το μέλλον για το βρετανικό νόμισμα, υπό το βάρος της αβεβαιότητας που συνεχίζουν να γεννούν οι εξελίξεις που αφορούν στο Brexit.

«Η στερλίνα αναμένεται να υποχωρήσει σε επίπεδα που δεν έχει ξαναδεί από το 2017. Τα χαμηλά δύο ετών έναντι του ευρώ είναι κοντά, καθώς οι φόβοι για το Brexit επισκιάζουν την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αναλάβει δράση αν απαιτηθεί, για να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία», προειδοποιούν οι αναλυτές, σε δηλώσεις τους στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της JP Morgan, η στερλίνα αναμένεται να υποχωρήσει στις 92 πένες έναντι του ευρώ μέχρι τα τέλη του 2019. Πρόκειται για πτώση 3%, σε επίπεδα που το βρετανικό νόμισμα δεν έχει «δει» εδώ και 21 μήνες.

Ήδη, τον τελευταίο καιρό, η στερλίνα κινείται πτωτικά έναντι του ευρώ, καθώς έχει «χτυπήσει κόκκινο» η αβεβαιότητα για τον διάδοχο της Τερέζα Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας.

«Η πτώση για τη στερλίνα μόλις ξεκίνησε. Θα υποχωρήσει κι άλλο», προβλέπουν, με τη σειρά τους, οι αναλυτές της State Street Bank & Trust.

Από τις αρχές Απριλίου μέχρι και σήμερα, το βρετανικό νόμισμα έχει μετρήσει απώλειες 3,5%.

«Δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε αγορές του βρετανικού νομίσματος, όσο φθηνό κι αν είναι. Το πολιτικό τοπίο στη Βρετανία δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει εύκολα και ο αντίκτυπος στη λίρα θα συνεχίσει να είναι ορατός», σημειώνει ο Stuart Bennett, στρατηγικός αναλυτής στη Banco Santander.

«Το σορτάρισμα της στερλίνας έναντι του ευρώ, πιθανότατα, θα συνεχιστεί», επισημαίνει ο Jeremy Stretch της καναδικής Imperial Bank of Commerce.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider