Αυτό είναι το νόμισμα με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό είναι το νόμισμα με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος
«Το νόμισμα με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος μπορεί να βυθιστεί σε νέα κρίση προσεχώς», προειδοποιεί το CNBC, αναφερόμενο στο αργεντίνικο πέσο.

«Η επιστροφή της αβεβαιότητας στην Αργεντινή μπορεί να βυθίσει σε νέα κρίση το νόμισμά της», προειδοποιεί, μέσω του CNBC, μεγάλη μερίδα αναλυτών, καθώς η χώρα που έχει παραδοθεί στην ύφεση ετοιμάζεται για νέο γύρο προεδρικών εκλογών προς τα τέλη του έτους.

Άλλωστε, το πέσο της Αργεντινής είναι το νόμισμα με τις χειρότερες επιδόσεις για φέτος (από την αρχή του έτους και μέχρι σήμερα), υπό το βάρος της ραγδαίας αύξησης των ποσοστών φτώχειας που καταγράφονται στη χώρα.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, το πέσο έκλεισε στο ιστορικό χαμηλό των 43,97 δολαρίων.

«Στην Αργεντινή, υπάρχει μια υπερευαισθησία σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του νομίσματός τους. Περισσότερο ίσως από κάθε άλλη χώρα… Θεωρούν το πέσο σαν τον απόλυτο οδηγό της οικονομίας τους», σχολιάζει η Fiona Mackie, διευθύντρια του Economist Intelligence Unit, υπεύθυνη για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Οι αναλυτές εκφράζουν, άλλωστε, έντονο προβληματισμό για την πορεία της τρίτης ισχυρότερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής, με τα επιτόκια να έχουν ξεπεράσει το 66% και τον πληθωρισμό να «τρέχει» πάνω από 50%.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, η οικονομία της Αργεντινής κατέγραψε συρρίκνωση πάνω από 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider