Απώλειες στο Χρηματιστήριο και «αδυναμία» προς τις 800 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στο Χρηματιστήριο και «αδυναμία» προς τις 800 μονάδες

Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών οπισθοχωρώντας από τις 800 μονάδες με την περίπτωση του χαμηλού τζίρου να προβληματίζει καθώς οι επενδυτές αναζητούν καύσιμα ώστε να επιστρέψουν δυναμικά.

Έτσι, την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,50% στις 796,77 μονάδες με τον τζίρο στα 54,06 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,58% σημείωσε ο FTSE 25 στις 1.903,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διολίσθησε 0,89% και στις 496,91 μονάδες.

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ ενισχύθηκε 2,37%, ενώ η Aegean 2,27%. To ανοδικό σερί συνέχισε η και Εθνική Τράπεζα καταγράφοντας κέρδη 1,93%.

Αντίθετη πορεία κατέγραψαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank κλείνοντας στο 2,82% και στο 2,45% αντίστοιχα. Απώλειες και για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο 2,44%.

Παράλληλα, το στίγμα τους έδωσαν σήμερα για την ελληνική οικονομία τόσο η Citi όσο και η Capital Economics τονίζοντας πως το πλήγμα του τουρισμού στο ΑΕΠ ήταν σφοδρό ενώ αρνητική επίδραση είχε και το δεύτερο lockdown.

Το στίγμα της έδωσε και η ΕΚΤ με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ώστε να υπάρξει μια ευρεία ανοσία στις χώρες της Ευρωζώνης.

Όπως επισήμανε η ίδια η έναρξη των εμβολιασμών αποτελεί μπορεί να αποτελεί ορόσημο ωστόσο η πανδημία συνεχίζει να θέτει σοβαρά ρίσκα και κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την οικονομία της Ευρωζώνης. Η μεταποιητική δραστηριότητα παραμένει ανθεκτική, αλλά ο τομέας των υπηρεσιών έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, αν και μικρότερο από ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Στο ζήτημα του πληθωρισμού η κα. Λαγκάρντ επισήμανε πως παραμένει εξαιρετικά χαμηλός λόγω της χαμηλής ζήτησης και των προβλημάτων στην αγορά εργασίας, αλλά αναμένει ενίσχυσή του τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider