Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών οπισθοχωρώντας από τις 800 μονάδες με την περίπτωση του χαμηλού τζίρου να προβληματίζει καθώς οι επενδυτές αναζητούν καύσιμα ώστε να επιστρέψουν δυναμικά.

Έτσι, την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,50% στις 796,77 μονάδες με τον τζίρο στα 54,06 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,58% σημείωσε ο FTSE 25 στις 1.903,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διολίσθησε 0,89% και στις 496,91 μονάδες.

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ ενισχύθηκε 2,37%, ενώ η Aegean 2,27%. To ανοδικό σερί συνέχισε η και Εθνική Τράπεζα καταγράφοντας κέρδη 1,93%.

Αντίθετη πορεία κατέγραψαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank κλείνοντας στο 2,82% και στο 2,45% αντίστοιχα. Απώλειες και για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο 2,44%.

Παράλληλα, το στίγμα τους έδωσαν σήμερα για την ελληνική οικονομία τόσο η Citi όσο και η Capital Economics τονίζοντας πως το πλήγμα του τουρισμού στο ΑΕΠ ήταν σφοδρό ενώ αρνητική επίδραση είχε και το δεύτερο lockdown.

Το στίγμα της έδωσε και η ΕΚΤ με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ώστε να υπάρξει μια ευρεία ανοσία στις χώρες της Ευρωζώνης.

Όπως επισήμανε η ίδια η έναρξη των εμβολιασμών αποτελεί μπορεί να αποτελεί ορόσημο ωστόσο η πανδημία συνεχίζει να θέτει σοβαρά ρίσκα και κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την οικονομία της Ευρωζώνης. Η μεταποιητική δραστηριότητα παραμένει ανθεκτική, αλλά ο τομέας των υπηρεσιών έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, αν και μικρότερο από ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας. 

 
 

Στο ζήτημα του πληθωρισμού η κα. Λαγκάρντ επισήμανε πως παραμένει εξαιρετικά χαμηλός λόγω της χαμηλής ζήτησης και των προβλημάτων στην αγορά εργασίας, αλλά αναμένει ενίσχυσή του τους επόμενους μήνες.