Ήπια διόρθωση στο Χρηματιστήριο με διατήρηση των 620 μονάδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια διόρθωση στο Χρηματιστήριο με διατήρηση των 620 μονάδων
Διατήρησε τις κρίσιμες 620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Άνευρη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο εν αναμονή του αποψινού ντιμπέιτ Τραμπ - Μπάιντεν.

Σε διορθωτικές κινήσεις προχώρησαν επιλεκτικά την Τρίτη οι επενδυτές, με το Γενικό Δείκτη να διατηρεί το κρίσιμο επίπεδο των 620 μονάδων. «Βαρίδι» για το Χρηματιστήριο αποδεικνύεται και το διεθνές κλίμα καθώς οι επενδυτές αναμένουν το πρώτο δείγμα από το αποψινό ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία.

Την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακές απώλειες 0,29% στις 623 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στα 35,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 32 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 301 χιλ. τεμάχια. Παράλληλα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,12%, στις 1.487 μονάδες, ενώ με θετικό πρόσημο στο 0,59% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 855 μονάδες.

Πτώση κατέγραψε ο τραπεζικός δείκτης της τάξεως του 0,36% στις 301 μονάδες. Ανοδικά έκλεισε μόνο η μετοχή της Eurobank στο +1,02%, ενώ με απώλειες έκλεισαν η Τράπεζα Πειραιώς 1,71% η Εθνική Τράπεζα στο 1,38% και η Alpha Bank στο 0,62%.

Με θετικό πρόσημο και στο +5% έκλεισε η μετοχή του ΑΔΜΗΕ μετά και τη σύσταση «buy» της Eurobank Equities με τιμή στόχο τα 3,30 ευρώ. «Άλμα» 9,3% για τη μετοχή της Intracom, πτώση 2,5% για τα ΕΛΠΕ, και την Aegean.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider